ТВ 7 започва да плаща, няма да спира излъчването

OFFNews 07 май 2015 в 10:15 8526 5

Частният съдебен изпълнител Неделчо Митев и директорът на TV 7 Кирил Благоев са постигнали споразумение. Резултат от преговорите е, че вещи от телевизията ще бъдат иззети, но те ще бъдат такива, които няма да затруднят излъчването на TV 7. Снимка: БГНЕС

Шефът на медиата обяви, че днес е преведена част от сумата, която телевизията дължи. До края на другата седмицата ще бъдат платени 300 000 лева, а до края на месеца ще бъде заплатена цялата сума, съобщи още Благоев, цитиран от БГНЕС. Той благодари на всички, които са се събрали пред сградата на TV 7, като помоли гражданите да се успокоят, защото процедурата върви нормално. Що се отнася до дължимата сума от TV 7, частният съдебен изпълнител заяви, че не знае каква е тя и неговото задължение единствено е да изземе това, което са му наредили. Той поясни, че не знае кой как решава колко полицаи ще присъстват на място и единственото му задължение е да подаде заявка. 

Снимка: БГНЕС

Някои от гражданите, които се струпаха от сутринта пред сградата на TV 7, започнаха да се разотиват.

От МВР уточниха, че в министерството е получено писмо с искане за съдействие от частен съдебен изпълнител по повод предстоящо извършване на действия по изпълнително дело в офиса на телевизия в София на 7 май. Във връзка с искането в СДВР е изготвен план с основна задача недопускане на нарушения на обществения ред и самоуправни действия. Задълженията на полицията в такива случаи са законово регламентирани.

По-рано днес петнайсетина момчета с анцузи и тениски с надпис "Хамали ООД" влязоха в офиса на TV7 и в сградата на КТБ. Заедно с тях са и двама мъже с костюми.

Едноседмичният срок, в който телевизията трябва да предаде имуществото си на съдия-изпълнител по решение на синдиците на КТБ, изтече. 

В района на телевизията няма полиция, малко хора са се събрали в подкрепа на медията. 

На 29 април съдия изпълнител, подкрепен от десетки полицаи и мъже в анцузи, се опитаха да изземат сървъра и по този начин да спрат излъчването на телевизионния ефир на TV 7.

"Действам по инструкции", заяви тогава юристът на КТБ Кристина Димитрова. Представители на Корпоративна търговска банка /КТБ/, 6-то РПУ и спецчасти описваха техниката и съоръженията на медията.

Същата вечер се проведе и протест пред сградата.

В края на деня зам.-директорът на СДВР и началникът на Шесто РУ подадоха оставки. От МВР уточниха, че "поради недостатъчно добра координация и планиране на полицейските действия от страна на заместник-директора на СДВР старши комисар Радослав Сотиров и началника на Шесто РУ комисар Иван Пепелджийски, вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова прие подадените от тях оставки.

"Призовавам политиците да не спекулират със случая", коментира Бъчварова.

Късно вечерта на 29 април синдиците на КТБ съобщиха, че отлaгат със седмица изземването на имуществото на TV 7. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews