"Целта на акцията в ТВ7 е обезценка и покупка на телевизията на безценица"

OFFNews 30 април 2015 в 08:01 4220 4

Акцията в ТВ7

Снимка БГНЕС/Петко Налбантов

Полиция и съдебен изпълнител влизат в ТВ 7 на 29 април 2015 г.

"Инструкцията е била да вземат първо сървъра, тоест да спрат телевизията. Целта на спирането й е тя да се обезцени, и то да се обезцени безкрайно. След месец два нейната интелектуална собственост изчезва, с постиженията и аудиторията и след това може да бъде купена на нищожна цена."

Така журналистът Иван Гарелов коментира пред bTV акцията в ТВ7 вчера.

При нея съдебен изпълнител с много полицаи нахлуха телевизията, за да вземат заложената в Корпоративна търговска банка техника по необслужван от месеци заем в размер под 10 млн. евро. Първото, към което се насочила Кристина Димитрова, представила се като юрист на КТБ, били сървърите.

Нахлуването в телевизията предизвика протест пред телевизията и възмущение, изразено и от премиера Бойко Борисов. "Фондът за гарантиране на влоговете трябва да си събере парите, но полицията действаше по най-тъпия, глупав и брутален начин. И затова ще понесе пълна отговорност", заяви министър-председателят. Последваха и две полицейски оставки - на зам.-директора на СДВР старши комисар Радослав Сотиров и на началника на Шесто районно управление на полицията Иван Пепелджийски. Те бяха мотивирани с "недостатъчно добра координация и планиране на полицейските действия" и бяха приети от вицепремиера и министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова, която се извини на журналистите за неприятната ситуация, в която попаднаха, и им благодари, че въпреки нея са продължили да работят.

В края на вчерашния ден синдиците на КТБ обявиха, че отлагат със седмица изземането на техниката, заложена в затворената банка на Цветан Василев.

Въпросната ситуация показва, че не са разчистени задкулисните връзки: МВР-ДАНС-Пеевски, коментира тази сутрин Иван Гарелов.

Положително е обаче, че за първи път подобна акция веднага е последвана от полицейски оставки, отбеляза доц. Георги Лозанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови