"Целта на акцията в ТВ7 е обезценка и покупка на телевизията на безценица"

OFFNews Последна промяна на 30 април 2015 в 08:01 3382 4

Акцията в ТВ7

Снимка БГНЕС/Петко Налбантов

Полиция и съдебен изпълнител влизат в ТВ 7 на 29 април 2015 г.

"Инструкцията е била да вземат първо сървъра, тоест да спрат телевизията. Целта на спирането й е тя да се обезцени, и то да се обезцени безкрайно. След месец два нейната интелектуална собственост изчезва, с постиженията и аудиторията и след това може да бъде купена на нищожна цена."

Така журналистът Иван Гарелов коментира пред bTV акцията в ТВ7 вчера.

При нея съдебен изпълнител с много полицаи нахлуха телевизията, за да вземат заложената в Корпоративна търговска банка техника по необслужван от месеци заем в размер под 10 млн. евро. Първото, към което се насочила Кристина Димитрова, представила се като юрист на КТБ, били сървърите.

Нахлуването в телевизията предизвика протест пред телевизията и възмущение, изразено и от премиера Бойко Борисов. "Фондът за гарантиране на влоговете трябва да си събере парите, но полицията действаше по най-тъпия, глупав и брутален начин. И затова ще понесе пълна отговорност", заяви министър-председателят. Последваха и две полицейски оставки - на зам.-директора на СДВР старши комисар Радослав Сотиров и на началника на Шесто районно управление на полицията Иван Пепелджийски. Те бяха мотивирани с "недостатъчно добра координация и планиране на полицейските действия" и бяха приети от вицепремиера и министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова, която се извини на журналистите за неприятната ситуация, в която попаднаха, и им благодари, че въпреки нея са продължили да работят.

В края на вчерашния ден синдиците на КТБ обявиха, че отлагат със седмица изземането на техниката, заложена в затворената банка на Цветан Василев.

Въпросната ситуация показва, че не са разчистени задкулисните връзки: МВР-ДАНС-Пеевски, коментира тази сутрин Иван Гарелов.

Положително е обаче, че за първи път подобна акция веднага е последвана от полицейски оставки, отбеляза доц. Георги Лозанов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.04 2015 в 13:52

@-10
Когато каже новата Висока порта, тя засега това казва:

http://www.usatoday.com/story/military/capitol-hill/2015/04/29/air-force-asks-congress-more-russian-engines/26589639 /

30.04 2015 в 13:16

Здравейте Вие всички от интернет обществото! До кога ще бъдем неми зрители на всичко, което се случва в България? Нас като, че ни ръководят не хора с разум и мисъл за Държавата, а извънземни от най-лошите.!!! До кога никои няма да ни даде отговор на въпроса-- КОИ??? ръководи Държавата и на къде я води? До кога ще търпим безнаказаност за убитите невинни деца по пътя и ненаказаните им палачи? До кога ще търпим циганското мързелуване и лежане на плещите на всички нас? До кога ще търпим да пребиват новородените ни деца--та те не останаха млади хора в Държавата?--Според Вас това не е ли ГЕНОЦИД над СОБСТВЕНИЯТ СИ НАРОД...!!!

30.04 2015 в 09:23

Кога най-сетне, полицията ще нахлуе в дезинформационната телевизия "АЛФА" ?!
-----
Никога, защото Путин чинно и плаща сметките! Поне засега.

30.04 2015 в 09:17

Кога най-сетне, полицията ще нахлуе в дезинформационната телевизия "АЛФА" ?!