'Стандарт': Батков подари вестника на журналистите

OFFNews 09 януари 2018 в 16:05 17211 0

Издателят на вестник "Стандарт" Тодор Батков е подарил акциите си на журналистите от медията, съобщава в челния материал на днешния си брой изданието.

Заглавието гласи: "Батков подари "Стандарт" на журналистите".

Според информацията Батков направил жест за 25-годишния юбилей на всекидневника, като е заявил пред екипа: 

„Свободата на словото е гарантирана, когато журналистите сами носят пълната отговорност за изданието, което правят. Най-добри сте, дръжте все по-високо летвата и пазете честта на професията“.

Новината била съобщена вчера в кантората му на ул. Алабин.

"Издавах 13 години "Стандарт" в памет на баща си - големия журналист Коста Батков, имам морален ангажимент към "Стандарт" и затова ще продължа да помагам и никога няма да имам финансови претенции към вестника", казва още адвокат Тодор Батков.

Известно е, че вестникът от години е в много трудно финансово състояние. Голямата част от екипа се раздели с медията след месеци неизплатени заплати. Сега екипът е изключително свит, а изданието се пренесе в по-малка редакция.

Преди месеци стана известно, че вестникът има нов собственик. В борда на директорите (в който са Славка Бозукова и Мартин и Тодор Баткови) влезе дружеството "Пресгрупа утро", което издава русенският "Утро". Собственик на тази пресгрупа е BG Privatinvest GmbH - регистрирано в Австрия дружество със собственици австриецът Карл Хабсбург Лотриген и Христо Грозев.

Преди вписването на "Пресгрупа утро" 34% от собствеността на вестника държеше фирмата "ГМ прес". Дружеството бе в списъка на големите длъжници на КТБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови