СЕМ осъди посегателството над журналисти на протеста на Възраждане

OFFNews 13 януари 2022 в 10:51 3093 1

Съветът за електронни медии осъди посегателството срещу репортери във връзка с вчерашния протест срещу зеления сертификат, организиран от партия "Възраждане". 

Припомняме, че по време на демонстрацията, протестиращи се нахвърлиха върху екип на bTV. Това се случи в момента, когато демонстрантите се запътиха към здравното министерство, а камерите заснемаха изпразването на площада пред Народното събрание. Пред парламента гневни следовници на Костадин Костадинов пък сипеха закани и обиди към журналисти от Нова телевизия.

Проявата на всяка физическа и вербална агресия срещу медиите е равнозначна на погазване на правото на информация на обществото, се казва в позицията.

От СЕМ подчертават, че насилието над медиите е атака срещу постиженията на демокрацията и призовават към зачитане на личната неприкосновеност, свободата на журналистите и тяхното човешко достойнство.

А ето и текстта на цялото становище: 

"Съветът за електронни медии със загриженост отчита поредното посегателство срещу репортери по време на упражняване на професионалните им задължения.

Проявата на всяка физическа и вербална агресия срещу медиите е равнозначна на погазване на правото на информация на обществото.

СЕМ призовава към зачитане на личната неприкосновеност, свободата на журналистите и тяхното човешко достойнство. Съветът подчертава, че насилието над медиите е атака срещу постиженията на демокрацията."

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!