Само 3-ма кандидати продължават в конкурса за генерален директор на БНР

Мая Младенова 13 октомври 2021 в 14:03 1621 0

Снимка wikimedia

Само трима от петимата кандидати в конкурса за генерален директор на Българското национално радио (БНР) са допуснати до следващия етап, става ясно от съобщение на Съвета за електронни медии (СЕМ).

Одобрени са Милен Митев, Митко Димитров и Иво Тодоров. Те ще бъдат допуснати до изслушване.

Отпадат Жени Гаджалова - бивш главен счетоводител на БНР и неколкократен участник в конкурса - и отстраненият предсрочно от поста Светослав Костов. Той ръководеше радиото по време на безпрецедентното спиране на излъчването по време на протестите срещу избора на нов главен прокурор през септември 2019 г.

Милен Митев сега е и.д. директор на радиото и ръководител на административната дирекция. Митко Димитров е журналист, дългогодишен кадър на БНР. Явява се в конкурса за пореден път. Иво Тодоров е дългогодишен водещ на „Нашият ден“ и бивш програмен директор на БНР.

Изслушванията на Милен Митев и Митко Димитров ще са на 25 октомври, а на Иво Тодоров - на 26 октомври.

СЕМ ще гласува кой да е новият генерален директор на 27 октомври.

Новият конкурс бе обявен заради предсрочното напускане на Андон Балтаков. Той посочи лични причини за оттеглянето си, а по-късно разказа в интервю, че се е чувствал заплашен, след като открил следи от влизане с взлом в апартамента му в София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews