Съдии от СГС се поинтересуваха докъде е стигнало разследването за турските ваксини

OFFNews 27 септември 2016 в 21:55 4820 1

БНТ обжалва решението на съда да отмени дисциплинарното наказание на Валя Ахчиева, наложено от БНТ, след като водещата на предаването "Открито" разказа пред OFFNews за отложеното излъчване на разследването за внесените от Турция ваксини. 

По време на изслушването съдиите от Софийския градски съд се поинтересуваха от това докъде е стигнало разследването за внесените от Турция ваксини, каквато беше темата на спряното предаване на Ахчиева през декември миналата година. 

Валя Ахчиева обясни, че има разпити на свързаните с казуса с ваксините и очаква в скоро време да има повдигнати обвинения. 

На днешното си заседание съдът даде ход на делото. Двете страни в спора не представиха нови доказателства, а потвърдиха предишните си мотиви и аргументи по спора.

Адвокатът на Ахчиева изтъкна пред съда, че отхвърля изявлението на журналистката пред други медии да е нанесло ущърб на БНТ, напротив - засилило е интереса към темата за ваксините и съответно към телевизията. 

През декември миналата година БНТ спря излъчването на предаването на Валя Ахчиева "Открито" с втора част от разследване за турските ваксини.

Във втората част на разследването изнасям притеснителни данни за това как точно е станало дарението, в това число и че има извършено престъпление - има фалшификация на документ, а директорът на "Бул Био" Любомир Димитров е подписал под натиск документа за дарението, разказа тогава пред OFFNews Валя Ахчиева.

Разследването трябваше да бъде излъчено на 17 декември 2015 г. То беше пуснато близо месец по-късно, едва след като разследването на Валя Ахчиева изтече в интернет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови