Рашидов иска извинение от "Господари на ефира", злепоставили го

OFFNews 15 май 2015 в 20:48 24958 22

Министерство на културата настоя за извинение от екипа на предаването „Господари на ефира” за "злепоставянето на министър Вежди Рашидов".

Става дума за гаф на Рашидов, който беше излъчен в предаването „Господари на ефира” вчера вечерта. Тогава беше излъчена част от изказване на министъра на културата Вежди Рашидов от участието му в дискусия за културния туризъм в град Карлово. 

Според излъченото в предаването министърът на културата казва "...аз даже се изненадах, не знаех, че Иван Вазов е роден в Карлово...", а след това Христо Мутафчиев го поправя, че всъщност писателят е от Сопот. Рашидов от своя страна отвръща: "Е, от региона. Аз не ги деля на Карлово и на т'ва".

Според министерството думите на Рашидов са били преиначени и всъщност той е казал Иван Лазаров - скулптор, който действително е роден в Карлово. От съобщението на министерството обаче не става ясно защо при това положение Мутафчиев го поправя.

"Преди да се изкаже министър Рашидов, имаше презентация за Карлово, където въобще не е ставало дума за Патриарха на българската литература Иван Вазов - за когото всички от деца знаем, че е роден в Сопот, а за хора, родени в Карлово. Показани бяха и творби на Иван Лазаров. Вежди Рашидов познава отлично творчеството на големия наш скулптор Иван Лазаров, но не е знаел, че той е роден в Карлово", обясняват от ведомството.

Оттам казват още, че уважават предаването „Господари на ефира”, но гафът в случая бил на екипа, а не на министъра.

"Ето защо настояваме от екипа на тв предаването „Господари на ефира” да се извинят за злепоставянето на Вежди Рашидов", пишат от министерството.

Видеото с думите на министър Вежди Рашидов можете да видите ТУК и сами да прецените дали казва "Вазов" или "Лазаров". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!