Президентството смъмри БГНЕС за грешен цитат на Радев при визитата му в Сърбия

OFFNews 10 декември 2023 в 22:00 4729 1

Радев прегръща сръбския президент Алекандър Вучич

Снимка Скрийншот БГНЕС

Радев прегръща сръбския президент Алекандър Вучич

Президенството смъмри агенция БГНЕС заради грешно предаден цитат на президента Румен Радев по време на днешното му посещение в Ниш при откриването на газовата връзка между България и Сърбия

Заедно с президентите на Сърбия и Азербайджан - Александър Вучич и Илхам Алиев, Радев даде начало на експлоатацията на газовата връзка. Интерконекторът започва работа днес и по тръбата ще бъдат пренесени първите количества синьо гориво.

Късно следобед в критично изявление към БГНЕС от пресцентъра на президентството заявиха, че на въпрос за подкрепата на страната ни за Азербайджан за председателството на следващата Кондеренция по изменение на климата (COP 29) Радев е казал:

"Знаете, че имаше забрана от страна на Русия към всички кандидати от ЕС, така че единственото решение беше Азербайджан или Армения, така че ние сме много щастливи, че вие намерихте решение. Това е нашата подкрепа за Азербайджан."

БГНЕС са предали думите му със следния цитат:

"Знаете, че имаше забрана от страна на Русия към всички кандидати от ЕС за този газопровод. Така че единственото решение за него беше да се направи с Азербайджан и Армения, така че сме щастливи, че Сърбия намери решение."

Той продължава да стои непроменен в статията на БГНЕС и до този час.

"Благодарим на представителите на медиите, които обърнаха внимание върху фактите. Призоваваме всички медии да се съобразяват с тях, а не да копират измисления от БГНЕС цитат и неговата манипулативна интерпретация. Призоваваме българските медии да премахнат от своите интернет-страници и от профилите си в социалните мрежи копираната по същество фалшива новина", написаха от пресцентъра на държавния глава. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика