ПИБ финансирала сделката за продажбата на "Труд" от Петьо Блъсков

Последна промяна на 12 януари 2016 в 15:15 5615 4

Първа инвестиционна банка е финансирала сделката за покупката на в. "Труд" от Петьо Блъсков, съобщи в. "Капитал".

Договорът за залог на търговското предприятие е от 29 декември 2015 г. Той е подаден за публикуване в Търговския регистър.

Договорът е между ПИБ и "Труд медиа" ЕООД, представлявано от Петьо Блъсков. Той трябва да обезпечи изпълнението на задълженията на "Блъсков медиа" АД, получило кредит в размер на 3.7 млн. евро по договор от 4 декември 2015 г.

Заложени са "Труд медия" и търговските марки "Труд", "Жълт труд", "Седмичен труд", "Нощен труд", "Нощен труд - вестникът, който не спи".

Петьо Блъсков купи "Труд" от Венелина Гочева, която придоби вестника чрез фирмата "Про нюз България" от Любомир Павлов и Огнян Донев. Продажбата бе обявена през април 2014 г., а няколко месеца по-късно Блъсков стана главен редактор на вестника.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.01 2016 в 23:07


КТБ спонсорира ТВ7, а Алфабанк Капитал. На кой му пука. Нали медиите също са фирми и като такива взимат кредити. Не виждам някаква сензационна новина в това. По – скоро ми се струва, че изкуствено определени медии се опитват да я направят такава. А така като гледам и как се роят троловете под тази публикация съм вече убедена, че явно някой се опитва да направи от мухата слон. Надявам се, че ДАНС няма да гледат сериала „Маями” (както каза Бойко), а ще ги изловят тия тролове нагли. Да не говорим и че същия договор го имаше и Икономедиа, където бяха заложени Капитал и Дневник.

12.01 2016 в 18:03

Haidee... Trud si zamina.

12.01 2016 в 16:13

Много си заблудено за живота мое мило тролче. То хубаво са ти спуснали опорните точки, ама поне проявявай малко творчество в коментарите и ги разнообразявай, че на този коментар попадам вече 3-ти път. Я кажи сега, на бройка ли ти плащат, че копи-пействаш или на час.

12.01 2016 в 15:53

Банката в която Пеевски си насочи парите ден преди да затворят ктб т.е. не му е наложи да си вземе само 100 000 като останалите, а взе и над 100 милиона кредит. Банката на която Бойко продаде за скраб Кремиковци и нареди парите да се държат в ктб. Но не стана като при Пеевски - те бяха загубени т.е. дадени на някои за необезпечен кредит.