Парламентът избра двама нови членове на СЕМ

OFFNews 27 април 2016 в 10:56 7099 9

Снимка Булфото

Розита Михайлова (вляво) и София Владимирова (вдясно)

Депутатите избраха двама членове на СЕМ от квотата на Народното събрание -  това са Розита Михайлова и София Владимирова.

София Владимирова е предложена от председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, а Розита Еленова от БДЦ.

„За“ Розита Михайлова гласуваха 128 народни представители, „против“ 3, „въздържали се“ 3, с което тя бе избрана за член на СЕМ от квотата на парламента.

„За“ София Владимирова гласуваха 108, „против“ 11 и „въздържали се“ 28, с което нейната кандидатура за член на СЕМ от квотата на Народното събрание бе одобрена.

Розита Михайлова - Еленова е завършила висше образование в НАТФИЗ, актьорско майсторство. Завършила е и журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“. Водеща на "светското" предаване "Звездите спят, ние не" по Канал 2001.  В държавната администрация беше пресаташе на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията. В момента е пресаташе на НКЖИ.

София Владимирова Димитрова е с образователно-квалификационна степен магистър „журналистика“ от СУ „Св. Климент Охридски“, Факултет по журналистика и масова комуникация, профил „Телевизионна журналистика“. В Технически университет в Дрезден получава допълнителна подготовка в специалност по немски език. Професионалният й опит започва още като студент, работейки като стажант-репортер в програма „Христо Ботев“ на БНР. След това работи в отдел „Култура“ на в. „Новинар“. Има опит като репортер и сценарист в "Междинна станция", която е собственост на Иван Христов и Андрей Арнаудов. В периода 2010-2013 е била член на СЕМ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

6

El Commandante

27.04 2016 в 16:18

"Ех, кога ли и нашите ще достигнат тоя финес и изтънченост..."

Знам с абсолютна точност кога!
Когато започнем да избираме такива в чието CV пише: Учил в Харвард, вместо такива с: Ял филии с мас с овцете....

12030

5

Иванка

27.04 2016 в 16:03

Балкански, дай името на тоя депутатин. Може пък да си го е купил втора употреба. Още щом излязат от магазина и се срутва цената наполовина, освен, ако не е нещо много лимитид. Малко си е шоу-оф тоя часовник. Ама те са си фукльовци повечето избраници на народа български. За мен мъжът с най-елегантен часовник в София е френският посланик. Simplicity means a lot. За да не се чудят по-любознателните, давам отговор- танг на картие, от най-простите ( стомана на каишка). Е, може и бяло злато да е, но не го познавам от снимка в нета. Ех, кога ли и нашите ще достигнат тоя финес и изтънченост...

77927

3

El Commandante

27.04 2016 в 15:08

Тая от лево бива горе долу за държавен служител, тая отдесно малко грозновата иде но може да има скрити таланти...
 
X

Да помогнем на украинските деца!