Quantcast

Отпускат 600 хил. лв. за хората без цифрова TV

Елица Мартинова Последна промяна на 17 декември 2013 в 10:31 2204 6

Декодери за цифрова телевизия
Декодери за цифрова телевизия са нужни за всеки по-стар применик без вграден цифров тунер.

 

Допълнителни 600 000 лв. ще предостави Министерски съвет на Министерството на труда и социалната политика, за да бъдат подпомогнати гражданите, които нямат достъп до цифров сигнал.

Това става ясно съобщение, изпратено до медиите от пресцентъра на Министерски съвет.

Сумата от 600 000 лв. ще бъде разпределена на 84 общини в 24 области. Парите трябва да се използват, за да се гарантира достъпът на всички абонати до цифров ефирен сигнал на хората, които нямат възможност да ползват платени услуги на кабелни или цифрови оператори.

“Средствата ще бъдат целево предоставени на базата на конкретна процедура на взаимодействие между органите на централно и местно ниво за финализиране на възможността за достъп до цифрово телевизионно съдържание на всички лица със специфични социални потребности“, пишат от пресцентъра на кабинета.

От Министерски съвет уточняват, че парите са разчетени на базата на преброяване, извършено от кметовете на 393-те населени места, където няма цифрово покритие.

В средата на ноември Министерството на транспорта и информационните технологии възложи на кметовете в засегнатите общини да направят преброяване. Отчетът на 110 от всичките 393 засегнати селища показа изненадващ резултат. Оказа се, че според преброяването без ефирна телевизия са едва 1800 души. Тогава министър Данов уточни, че преброяването продължава и се чакат разчетите за останалите 284 селища.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.12 2013 в 13:51

Гледам, че декодерът на снимката е с HDMI изход. Греша ли, или телевизор с HDMI принципно се очаква да има и цифров тунер?

17.12 2013 в 12:19

Предимно онези, дето шътнаха декодерите-боклуци ! На пенсиите се предлагаше точно определена марка, в точно определен магазин и познайте кой се нагушка?

dalila96.com/page.php?id=3

17.12 2013 в 11:07

Не ми одобриха коментара,но пак ще си го напиша! Според мен някой в България много здраво се нагуши покрай тая цифровизация! Почти цяла година тръбят за нея,без да кажат на достъпен за всички език какво трябва обикновеният човек да направи,за да гледа цифрова телевизия.Баламосваха хората със сложни обяснения и ги накараха да си накупуват декодери и нови телевизори,всявайки паника,че няма да могат да хващат сигнал. За мен си е чиста проба измама цялата тая гимнастика! Познавам много стари хора,които на бегом се наредиха в магазините за декодери и нови телевизори,които впоследствие се оказаха ИЗЛИШНИ! Срамувам се заради наглеците,които си позволиха поредната гавра с възрастните хора! Срам!!!

17.12 2013 в 10:53

Такива сложни и усукани изречения ,каквито използват за обясняване на проблемите с цифровизацията,ме карат да се убеждавам,че нещо не е наред! Някаква далавера стана с тия декодери,помнете ми думата! Почти цяла година рекламираха цифровата телевизия,без да обяснят просто и ясно какво точно ще се направи.Обратното-всяха паника в хората и без нужда ги накараха да си накупуват декодери и нови телевизори! Срам!!!!

17.12 2013 в 10:39

Поредната правителствена олигофрения... 1/10 са попаденията на този кабинет, ако не и по-малко...


ОСТАВКА!!! НАГЛЕЦИ!

17.12 2013 в 10:35

“Средствата ще бъдат целево предоставени на базата на конкретна процедура на взаимодействие между органите на централно и местно ниво за финализиране на възможността за достъп до цифрово телевизионно съдържание на всички лица със специфични социални потребности“, пишат от пресцентъра на кабинета.


Това изречение е лишено от ВСЯКАКЪВ смисъл.