Нова тв: Не сме уволнили кореспондентката в Брюксел

OFFNews 20 февруари 2020 в 16:31 4532 0

Нова телевизия отрече да е уволнявала кореспондента си в Брюксел Антоанета Николова.

По-рано днес базираният в белгийската столица сайт Euractiv съобщи, че телевизията смята да прекрати договора на журналистката заради отразяването на двете визити на главния прокурор Иван Гешев в Брюксел.

Сайтът посочва, че кореспондентката не е уведомена официално за прекратяването на отношенията с медията, но разбрала за това, а освен това Нова изпратила друг да отразява днешната среща на върха на ЕС.

В позиция на сайта си Нова тв отхвърля тези твърдения. Оттам коментират, че Антоанета Николова работи на свободна практика и ѝ се плаща на репортаж. За днешната среща на върха телевизията е командировала ресорен репортер, отразяващ работата на Министерски съвет.

Публикуваме пълния текст на позицията:

Позиция на NOVA във връзка с разпространена на фалшива информация

Уважаеми колеги,

По повод разпространената фалшива информация за уволнение на кореспондента на NOVA Антоанета Николова, заявяваме следното:

Антоанета Николова не е уволнена от Нова Броудкастинг Груп. Като журналист на свободна практика ние работим с нея по стандартния начин – хонорар за всеки излъчен материал, като поредното плащане към фирмата на Антоанета Николова коректно и по график беше извършено тази седмица.

Мениджмънтът на Нова Броудкастинг Груп категорично вярва, че работата на медиите ни с колеги на свободна практика не би трябвало да ограничава и спира възможностите за професионално развитие на ресорните ни журналисти.

Искрено се надяваме на коректно отразяване на фактите и немултиплицирането на откровени лъжи.

Самата Николова не бе открита за коментар.

Euractiv посочва, че журналистката е приела предложение да работи за тях.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Предизборно със Светльо Витков