Марина Цекова смени Нова с бТВ

Едно от най-разпознаваемите лица в ТВ ефира ще е водещ на новини и репортер, доволни са от новото й работно място

OFFNews 21 декември 2020 в 17:11 8969 0

Едно от най-разпознаваемите лица в българската ТВ журналистика - Марина Цекова, се присъединява към екипа на бТВ Новините от днес.

Зрителите ще я видят като водеща на емисията в 17:00 на 22 декември, вторник.

Тя е завършила Немската гимназия в София, след което в Берлин учи "Публицистика и комуникация" и "Филмови науки", като завършва и магистратура "Медии и политически комуникации" отново в немската столица. Прави и медийни и специализации и лидерски тренинги в цял свят, включително и като част от мрежата на World Press Institute в САЩ.

Медиен опит Марина Цекова трупа в Deutsche Welle в Бон, в БНР, сп. L’europeo и други, а магията на телевизията открива през 2011 г. като стажант в публицистичното предаване „Панорама“, след което и като репортер, водещ и продуцент в Нова телевизия.

"Идвам и с огромното желание да продължавам да се развивам като професионалист във всички направления на ТВ и онлайн журналистиката. За мен е привилегия да бъда част от нюзрума на bTV, който вече 20 години задава стандартите за правене на новини."

През 2018 г. Марина Цекова получава награда за качествена и обективна ТВ журналистика на сп. Business Lady. Носител е и на специалната награда на медийния фестивал „Българска Европа“ през 2016 г., както и на „Светове и цветове“ през 2015 г. Същата година е отличена и от Българската търговско-промишлена палата за обективно отразяване на проблемите на бизнеса в страната, получава и приза „Мис ТВ чар“. През пролетта на 2014 г. Марина Цекова е удостоена и с признанието „Достойните българи“ на в. „24 часа“.

Марина е автор на журналистически разследвания за търговията с деца на черно и схеми за купен вот по време на местни и парламентарни избори; на материали за ужаса на най-страшния концентрационен лагер Аушвиц. Марина е отразявала терористичните атаки в Берлин, Кьолн и Истанбул, Деня на гнева в Йерусалим и Западния бряг. Отразявала е финансовата криза в Гърция и масовите протести в Румъния.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови