Марина Стоименова става главен редактор на Евронюз България

Мая Младенова 24 септември 2021 в 11:27 6588 1

Снимка Euronews

Марина Стоименова

Бившият журналист от Нова телевизия Марина Стоименова е назначена за главен редактор на Euronews Bulgaria, съобщиха от централата на медийната корпорация в Лион, Франция.

По-рано тази година бе съобщено, че българският новинарски канал Телевизия "Европа" е подписала партньорско споразумение с европейската телевизия за международни новини Euronews и ще бъде прекръстена на Euronews Bulgaria. Собствеността на медията не се променя.

Това е първото от много назначения, които предстоят в новосъздадената медия, се посочва в днешното съобщение.

Стоименова е избрана с конкурс. Тя ще ръководи новините от София и трябва да гарантира, че телевизията следва редакционната линия и ценности на медийната компания. Българският главен редактор ще докладва на мениджъра, отговорен за редакторските екипи на партньорските канали на Euronews - Франсоа Жиняк – в Лион.

Марина Стоименова има 13-годишен опит в журналистиката. Работила е за Нова телевизия като политически репортер, продуцент и водещ. Завършила е Журналистика, а тази академична година ѝ предстои дипломиране по специалност Политология.

„Много сме развълнувани да приветстваме Марина Стоименова като Главен редактор на Euronews Bulgaria. Тя има сериозен опит на различни ръководни длъжности, което ще бъде ключово при ръководенето на нашия нюзрум в София. Ценим нейната отдаденост да се придържа към редакционните ценности на Euronews – независимост и безпристрастност, както и към нашата европейска идентичност, която следва линията „Всички гледни точки“. Очаквам с нетърпение да работим заедно и да създадем силен екип от журналисти, отдадени на същите ценности“, коментира Франсоа Жиняк.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1900

1

dormycum

24.09 2021 в 11:34

Какъв ли е бил конкурса...може би се е явила на него по бикини...и аз бих я избрал...