ТВ Европа става Евронюз България

OFFNews Последна промяна на 29 април 2021 в 11:48 2553 0

Новинарският канал ТВ Европа се ребрандира и става Евронюз България.

Медията е подписала партньорско споразумение с европейската телевизия за международни новини Euronews, съобщи собственикът ѝ Добрин Иванов на пресконференция в София. Собствеността не се променя, не се очакват и сериозни кадрови промени. Към новата телевизия ще бъде създаден редакционен борд, който ще се ръководи от Euronews.

"Euronews като лидер в информационните медии в Европа ще допринесе за получаване на информационен продукт от българската публика с качество, обем и преди всичко достоверност. Убеден съм в добрите неща, които тепърва предстоят за нашата телевизия като Euronews България", заяви Добрин Иванов.

"Това, което не се е променило и никога няма да се промени, са две неща - истината и доверието. Хората ще продължат да искат да научават истината от източници, на които имат доверие. Този проект, този партньор е в изпълнение на тази цел - да доставяме истината от източник, на който всички имат доверие", каза изпълнителният директор на телевизия "Европа" Георги Харизанов.

"Мисията ни е много проста - ние не сме тук, за да се позиционираме. Нашата цел е да наблюдаваме, какво става по света и да дадем възможност на хората сами да направят своята преценка", коментира президентът на "Евронюз" Майкъл Питърс.

Наскоро Euronews обяви създаването на съвсем нов независим канал и в Румъния. Предстои да излезе в ефир и Euronews Сърбия, а през последните години заработиха канали на Euronews в Албания и Грузия.

Euronews е новинарска медия (телевизионен канал, радиостанция, уебсайт), базирана в Лион, Франция. Създадена е през 1993 г. с цел да представя новините от паневропейска перспектива. Медията има изградено тясно сътрудничество с Европейския съюз. 

Телевизия "Европа" започва първото си предаване преди 20 години - на 14 април 2001 г. Телевизията има студиа в София и Пловдив. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X