Quantcast

Мария Стоянова става временен председател на СЕМ

OFFNews Последна промяна на 05 април 2016 в 17:31 4390 3

Мария Стоянова

Мария Стоянова беше избрана за изпълняващ длъжността председател на регулатора. Решението е взето с 4 гласа "за" на редовно заседание на СЕМ. 

Досегашният председател на регулатора Георги Лозанов подаде оставка на 25 февруари, за да не гласува тв "Пик". 

Оставката му обаче не беше приета до последно и мандатът му изтече на 1 април. 

Мария Стоянова е официален представител на България в Групата на европейските медийни надзорници /ERGA/. Започва кариера си през 1995 г. в Дарик радио. Три години по-късно, паралелно с обучението си в Европейската журналистическа Академия в Австрия, работи като кореспондент на Дарик радио от алпийската република.

В периода 2000 – 2001 специализира в Германския Бундестаг като сътрудник на дългогодишния председател Рита Зюсмут и на бившия министър във втория кабинет на Ангела Меркел Дирк Нийбел. В най-големия европейски автомобилен концерн “Фолксваген“ Мария Стоянова специализира “Връзки с обществеността“.

Има зад гърба си множество практики в германски и австрийски медии.

През август 2003 г. се присъединява към големия екип на БНТ, а през февруари 2004г. реализира мечтата си и оглавява кореспондентския пункт на Националната телевизия в Берлин. В продължение на 8 години и половина тя следи, анализира, и коментира процесите и събитията в Германия, Австрия, Швейцария, Унгария и Полша.

Автор е на 7 документални филма по външно-политическа теми, които са се излъчвали в най-гледано тв време и са се радвали на голям зрителски интерес.

Член на журито на 17-ото издание на международния кинофестивал в Хамбург.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.04 2016 в 06:38

В саду ягода, малинка, КАЛИНКА моя.

05.04 2016 в 20:20

Вижда се че е годна за опраскване и служба. Усех моме! И да гълташ!

05.04 2016 в 20:15

Искам да направи така че рекламите на всички телевизии и радиа да не се увеличават,тогава ще призная че имаме регулиращ орган СЕМ.До тогава ще съм на мнението че са сложени там за да получават заплати и да обслужват интереси!