'Конрад Аденауер': В сериозните медии в Германия никой не взема пари за репортажи за България

OFFNews 19 септември 2020 в 23:09 6698 5

Тома Биков

Германските медии не взимат пари за публикации за България, коментираха от Медийната програма за Югоизточна Европа на фондация „Конрад Аденауер“ по повод думите на депутата от ГЕРБ Тома Биков, че публикациите за протестите в чуждите медии са платени от българи.

Изненадващо изявление на Toma Bikov! „Това, което се разиграва в европейската преса, са директно платени публикации от българи.“ За съжаление Вие, Toma Bikov, като член на Комисията по културата и медиите в последните месеци повторно не отговорихте на нашата покана за разговор. С удоволствие щяхме да Ви разкажем, че поне в сериозните медии в Германия, никой не взима пари, за да прави репортажи - особено за текстове относно България, написаха от Медийната програма на фейсбук страницата си.

Коментарът на германската фондация, която е близка до управляващия ХДС на канцлера Ангела Меркел, бе по повод на изказването на Тома Биков от 18 септември. В интервю за БНТ той заяви: "Ние не сме получили нито един сигнал за оттеглена подкрепа от страна на ЕНП (Европейска народна партия - бел.ред). Това, което се разиграва в европейската преса, са директно платени публикации от българи."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3810

5

Пенчо бре

21.09 2020 в 16:44

Този нещастен човечец, ще е горд, че името му е споменато от фондацията. Колко му трябва на ... щях да кажа "човек".

23293

2

Стефан

20.09 2020 в 03:58

Но конрад аденауер много години даваше пари за българските медии.

4164

1

Egocentric Eccentric

19.09 2020 в 23:38

Утре в Блиц: "Божков финансира Конрад Аденауер"
 
X

Да помогнем на украинските деца!