КФН глоби със 100 000 лева и малък врачански сайт

OFFNews Последна промяна на 15 януари 2015 в 21:09 11750 14

След като глоби "Икономедия" със 160 000 лева за статии в Капитал, Комисията за финансов надзор наложи максималната санкция и на "Алпико пъблишинг", издател на малкия врачански сайт "Зов нюз".

Причината е статия със заглавие "И ПИБ пред фалит", публикувана в разгара на слуховете срещу банката.

Въпреки че статията е прочетена от едва 800 души и това е първото нарушение на издателя, е наложена максималната глоба от 100 000 лева.

От днешната публикация на "Зов нюз", в която се разказва за глобата, ставя ясна още една пикантна сюжетна линия.

Врачанският сайт е преписал голяма част от дописката си от агенция "Пик". В аргументацията си как е трябвало да се отрази новината обаче Комисията за финансов надзор е дала за пример именно начинът по, който "Пик" са отразявали темата.

"КФН влиза не просто в ролята на регулаторен орган, а на стожер на етиката. За сравнение и назидание (в наказателното постановление) са посочени "образцови" пасажи по темата от "Пик", пише "Зов нюз".

Освен за сплашване, глобата е и "опит за разчистване на територията от страна на медиите на КОЙ, с цел притежание на медийния монопол и в Северозападна България", пише още глобеният сайт.

Издателят "Алпико пъблишинг" ще обжалва наложената санкция в съда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.01 2015 в 20:02

Новият закон за банките защитава управляващата финансова олигархия на бат Боко и неговите банки- СиБанка, КТБ и аверите му -ПИБ ,ЦКП с които Боко заедно да краде държавните пари въртящи се в тази банки.
А всички държавни институции за финансов контрол( съдебната система и агенцията) не са независими, а се намират под мишницата на управляващия олигархичен клан и изпълняват партийните поръчки на управляващия клан. У нас ,за разлика от другата Европа има мутроолигархична диктатура упражняваща модела на неолибералния( олигархичен) капитализъм, това знае цяла Европа и ни сочи с пръст. Естествено е тези, които държат властта да си кроят законите и защитават. А диктатурата е известно, че първо посяха върху СВОБОДАТА НА СЛОВОТО. Както става в съседна Русия, от която прихванахме модела с комунистически връзки между двата последни елита на КПСС и БКП.
В НС и вън от него няма никаква опозиция срещу това олигархично статукво и те си правят каквото искат. Така ще бъде докато ни управлява мутроолигархия, захванала „вся власт народов“ и творяща законите в своя полза!!!
Това ние допуснахме в 21-век със своя доброволен избирателен вот( съзнание) и докато не създадем мощна опозиция срещу него, така както другите народи са създали- СИРИЗА в Гърция, Чинкуе стеле в Италия, ПОДЕМОС в Испания, ФИДЕС в Унгария... ще продължаваме да бъдем пластелин в ръцете и , да ни изяжда до голи кости.
Европа от 67 години сменя системи и статукво само с двата лоста на демокрацията: 1) доброволния избирателен вот( съзнанието) и 2) правовата държава! ideyazabulgaria.org , facebook.com/ideyazabulgaria

16.01 2015 в 12:29

Спомням си, че антон кутев, с извинение, в дните на кризата каза от национална телевизия нещо по въпроса за сигурността на някоя от банките, за което трябваше веднага да бъде глобен, не ми се търси какво точно беше, но може да се провери при добро желание от "регулатора".

16.01 2015 в 11:18

Щом глобата за Капитал (с тиртаж 9500) е 160 000лв, то за този сайт (сега разбрах, че съществува) с 800 читатели е редно глобата да е 13473,68лв.
КФН пак са пресолили супата.

16.01 2015 в 11:18

КОЙ е председателят на КФН, КОЙ?

16.01 2015 в 10:32

Почна се натиска и рекета за неудобните. Познато.

16.01 2015 в 10:04

Тия прасюнгели май наистина искат бутнат ПИБ по-рано от колкото би е получило по естествен път. И после спокойно ще могат да кажат, че световно известният и влиателен весник "Зов нюз" е довел до това. Пълни уруди, тоя път ще трябва с бухалки да ги изритаме ако откратнат още няколко милиарда!

16.01 2015 в 09:50

FiBank ако не беше пред фалит от къв зор преди година държавата и помогна с 2 милиарда?
------------
Тя още си е в състоянието в което беше преди година. Заемът не е върнат, а падежът му изтече отдавна. Ако проблемът е бил с ликвидност, би трябвало той вече да е решен, след като хората се успокоиха. Но заемът още не е върнат. Това означава, че парите ги няма и банката се източва. както и неколкократно са писали Бивол!

16.01 2015 в 09:47

Ми много ми е интересно, защо ги интересува кой какво пише, а не ги интересува къде са парите от КТБ.
Сигурно защото са при тяхни хора.

16.01 2015 в 09:36

начинът по, който

15.01 2015 в 23:57

Глобата е правилна , размерът и - не.Не всички медии са със собственици крадливи пишман олигарси , не всички медии са стенвестници на Америка за България , следователно не всички вестници могат да платят такава глоба.