Ирена Кръстева запази марката "КОЙ"

ОFFNews Последна промяна на 15 юли 2015 в 14:59 20441 23

Управляваното от Ирена Кръстева дружество "Пресмаркет" е подало заявка за запазване на марката "КОЙ".

Заявката е изпратена в Патентното ведомство на 30.04.2015 г.

Към момента тя е със статус "неплатени такси".

"Пресмаркет" претендира за права и върху изписването на марката на латиница - KOJ.

Процедурата за регистрация на марки изисква да се подаде заявка в Патентното ведомство. То от своя страна трябва да проучи 2 неща - първо - дали някой вече не използва тази марка, и второ - дали изобщо тази марка подлежи на регистрация, защото се приема, че върху някои думи и словосъчетания (например България) не може да има права.

Случаят с "КОЙ" обаче едва ли е такъв. От 2000 г. до 2010 г. фирмата "Алба С" е държала правата върху словната марка "КОЙ", но патентът е изтекъл, без да бъде подновен.

КОЙ стана нарицателно по време на протестите през 2013 г., които започнаха след назначаването на сина на Ирена Кръстева - делян Пеевски за шеф на ДАНС.

Малко след като новината беше забелязана от финансовия журналист Мирослав Иванов, Александра Семерджиева от юридическата кантора "Манев и партнърс" написа във личния си профил във Фейсбук следното съобщение:

Заявката е правена от нас - отлично знаете, че се грижим за марките на групата на Ирена Кръстева. Целта е да се запази действието на вече регистрирана марка "Кой?", под която Блъсков* издаваше едноименно списание преди десетина години. Тя изтече през 2010 г.

Вярно е, че е налице съвпадение с едноимения хаштаг, но освен че грешката е забавлително вярна, тук няма нищо друго интересно.

----------
*Блъсков - вероятно се има предвид главният редактор на вестник "Труд" Петьо Блъсков, по-известен напоследък като "Калоян Стоев"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.07 2015 в 16:51

Някаква си лелка твърди:" - отлично знаете, че се грижим за марките на групата на Ирена Кръстева." - ало, лелче, дали на някого му пука кои сти и що сте, та да знае "отлично", че незнам си какво правите с незнам си каквото на една незнам си коя там ????:-)))) Самочувствие на селянче, попаднало в големия град и наредило се "до дзидо":-))))))))))))

17.07 2015 в 14:03

... забравили са обаче да патентоват ТЯ, ТО, ТЕ.
Упс...

17.07 2015 в 11:17

Тогава ние ще използваме "#ЛОЙ". Абе има прекалено много думи, които описват Дебелян. Съветниците му имат добри хрумки, но не са достатъчно находчиви :)

16.07 2015 в 13:10

не могат да патентоват думи! НЕ могат да патентоват облигационни права върху думи и изрази.Може примерно списание "кой" тапи и кочани за гъз с марка "кой", но това, кой, #кой или примерно #k?й няма как да патентоват по закон! #кой мога да си го изкарам на сто хиляди фланелки и дори мога да го шатна като неизтриваем печат на гъза на тъпата им адвокатка

16.07 2015 в 12:11

Представете си колко злобна лелка следва да е - синът и е лицето на модела КОЙ и тя патентова марката. Това е гнусно и долно.

Всичко обаче почна сглобеното от Доган НДСВ с цел да попречи да има втори мандат на Костов - Тиквата стана генерал, Кръстева беше шеф на тотото, Пеевски стана най-младия заместник министър, обръчите от фирми на ДПС възникнаха.. Царчето ни оправи няма спор. Интересно е да спомена, че по времето на първия мандат на герб имаше два еднакви тиража http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=229436 същото беше станало и по времето на Кръстева, а днес всички търкат фишчета от Lafka

16.07 2015 в 08:32

Като се гледат какви са свини защо не патентоват и свинското месо....

16.07 2015 в 08:19

И без това отдавна е време да заменим "#КОЙ" с "#ТОй"...

15.07 2015 в 20:59

няма ли кой да ги отстреля тези

15.07 2015 в 19:43

То може да се напише и като #Who, #Qui, #Die, #Kuij и дори така #誰
Едва ли ще и стигнат парите да патентоват всички възможни варианти по цял свят защото нещо патентовано в България не е патентовано в USA например.
От друга страна ние всички знаем отговора на въпроса #КОЙ. Няма нужда да ни доказват, че са #ТЕ

15.07 2015 в 18:05

тези хора прекаляват с коката ...

пробват отново търпението на хората, но да видим #докога? (ако искат и това да патентоват свинчугите)