Христо Иванов отказа участие по bTV в последния момент и ядоса водещите

Той е имал неотложни ангажименти, свързани с меморандума, предложен от ПП-ДБ на ГЕРБ

Ружа Райчева 21 февруари 2024 в 13:19 5417 2

Христо Иванов

Снимка БГНЕС/Стефан Василев

Христо Иванов

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов трябваше да участва в сутрешния блок на bTV, но в последния момент е уведомил екипа, че няма да може да се яви. 

Христо Иванов е трябвало да говори за предложения вчера от "Продължаваме промяната - Демократична България" меморандум за общо управление заедно с ГЕРБ-СДС. В него е описана визията на ПП-ДБ за управлението на държавата до 2024 г. ПП-ДБ дадоха заявката, че ако ГЕРБ не се съгласят, ще отидем на предсрочни парламентарни избори 2 в 1 с европейските. Тази сутрин обаче съпредседателят на ПП Кирил Петков каза, че меморандумът не е ултиматум

Отсъствието на Иванов тази сутрин предизвика гнева на водещите Мария Цънцарова и Златимир Йочев. Те са били уведомени в последния момент от пресцентъра на ПП-ДБ, че Христо Иванов има неотложни ангажименти, свързани с меморандума. Йочев си позволи по-рязка реплика по адрес на лидера на "Да, България":

"Ние вярваме, че политиците трябва да държат на думите си и да има взаимно уважение и към медиите."

Тази вечер в 19 часа вицепремиерът и външен министър Мария Габриел ще направи извънредно изявление. Междувременно лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че не е виждал "никакъв меморандум" и че ПП-ДБ се държат арогантно

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3251

2

динозавър

24.02 2024 в 00:12

Тези журналя си мислят, че светът започва и свършва с тяхната професия. А тя не е ли конкурент на на най- древната.

14469

1

случайно прочетох

21.02 2024 в 14:00

bTV, споко! Хикимяу напусна и няма да ви се кара. А Христо Иванов не знам защо изобщо се е съгласил да ги посети.Там останаха само подмазвачи на герб.
 
X

Да помогнем на украинските деца!