Христо Христов оглави Дарик радио

OFFNews 23 септември 2021 в 09:04 4159 0

Христо Христов е новият главен изпълнителен директор на Дарик Радио. Решението е взето на общо събрание на акционерите на медията и влиза в сила след вписване в Търговския регистър.

Дарик остана без ръководител след кончината на неговия основател Радосвет Радев. Той почина внезапно на 6 август тази година на 61-годишна възраст.

Сред приоритетите на Христов са продължаване делото на Радев и инвестиции в дигиталното развитие на Дарик.

“Това е тежка загуба за мен, моето семейство и целия екип на Дарик. Поемам отговорността да продължа мисията на Дарик за качествена, свободна и независима журналистика в името на Радосвет. Ще запазим характерната и утвърдена публицистика в ефира на Дарик, спортните коментари, новините, интервютата, анализите - ще растем, оставайки верни на себе си", казва Христо Христов по повод назначението.

"Имаме амбицията да разширим присъствието на Дарик не само в радио ефира, но и все по-силно ще навлезем в онлайн пространството и социалните мрежи. Скоро ще обявим стратегическо партньорство в тази насока, както и обновена програмна схема, в която слушателите ще станат и зрители, и активни участници”, добавя той.

Христо Христов е предприемач и инвеститор, започнал кариерата си като журналист именно в Дарик радио. По-късно работи в BBC London, а през 2005 г. създава сайтовете DarikNews.bg и Gong.bg.

През 2013-2019 г. е главен изпълнителен директор и акционер в “Нетинфо”, част от Нова броудкастинг груп. Инвеститор е в редица онлайн проекти като Grabo.bg, eBag.bg, Broshura.bg.

Христо Христов е в Борда на директорите на организацията за предприемачи - Endeavor, инвестиционен партньор във фонда Eleven, член на Борда на съветниците на Българската стартъп организация BESCO, част е от Консултативния съвет на фондация Cedar, член е на Почетния тръст на Фондация „Международна награда на херцога на Единбург – България“, ментор във Founders Institute, както и в бордовете на инвестиционните фондове HR Capital, "Доверие - обединен холдинг”, “Кънвиниънс” (собственик на eBag), "Ейт Инвестмънтс" (собственик на Superdoc и Healee), Biodit и други.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови