Почина Радосвет Радев

OFFNews 06 август 2021 в 14:31 16938 0

Внезапно на 61-годишна възраст почина Радосвет Радев, председател на Българската стопанска камара, съобщават от БСК.

Радосвет Радев поема управлението на камарата през 2018 г. след кончината на дългогодишния председател Божидар Данев.

"В това изключително трудно за нас време той пое риска и ангажимента да изведе Камарата от нелеката ситуация. Нещо повече, беше амбициран да я направи модерна, водеща бизнес организация. И работеше неуморно за това! Наложи му се да навлезе екстремно бързо в работата и го направи. Направи много компромиси с личното си време и ангажименти в името на организацията", пишат от БСК.

"За тези три години г-н Радев се превърна не просто в наш ръководител, но преди всичко беше наш приятел - човек, на когото можеш да се довериш, с когото можеш да споделиш идеи, от когото можеш да получиш подкрепа и разбиране. За всичко това му благодарим! Надяваме се пътят му да е светъл, както ние ще пазим светъл спомена за него", се казва в съобщението на камарата.

Радосвет Радев е роден на 21 юли 1960 г. в София. Завършва Юридическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски", специализира маркетинг и мениджмънт в САЩ. Работи последователно в Софийски градски съд и в Програма „Христо Ботев“ на Българското национално радио. 

През 1992 г. създава „Дарик Радио“. Бил е член на Български бизнес клуб „Възраждане“. 

Председател е на Съюза на българските национални електронни медии и е член на УС на Националния борд по туризъм и на Фондация „Буров“.

OFFNews изказва съболезнования на близките на Радосвет Радев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови