Длъжник на КТБ купи задлъжнелия вестник на Тошо Тошев

OFFNews 10 юли 2015 в 20:16 11910 5

Снимка БГНЕС

Тошо Тошев.

Дружеството, което издава вестник "Преса" и списание "Тема", има нов собственик.

Акционерите в "Обединени свободни медии" АД Тошо Тошев и Валери Запрянов са прехвърлили акциите от капитала си на "Интегрирани пътни системи" АД, съобщава вестник "Преса" в днешния си брой.

Тошев и Запрянов уточняват, че прехвърлянето предстои да бъде вписано в Търговския регистър, като информацията за новия собственик ще бъде декларирана по реда на Закона за задължително депозиране на печатни и други произведения.

Според доклад на парламентарната комисия за КТБ, заемите на "Интегрирани пътни системи" към КТБ представляват 78% от активите на дружеството и в момента то е във "влошено финансово състояние".

Обезценката следва да достигне 88,5 млн. лева или 92% от заема, пише още в заключението на доклада.

Дружеството "Интегрирани пътни системи" е регистрирано в село Скриняно. Представител на компанията е Томислав Василев Михалчев, а в борда на директорите са Юлия Йорданова Илиева, "Евробилд проект" и Томислав Михалчев.

"Евробилд проект" с управител Симеон Лозанов Симов притежава 99 999 от общо 100 000 акции на "Интегрирани пътни системи". Акциите обаче са запорирани от НАП през март тази година заради публично вземане в размер на 223 000 лв.

На 7 август 2014 г. "Протестна мрежа" публикува разследване, в което се твърди, че общо 2.5 млн лева са необслужваните кредити на “Обединени свободни медии” АД, издател на “Преса” и “Тема”, към фирма от "пощенските кутии" на КТБ – “БГ Корпорейшън” ЕООД, регистрирана на един от традиционните адреси на фирмите на Цветан Василев – ул. Дамян Груев 46 в София.

Кредити са отпуснати между 2011-2012 г. Нотариалните покани за изпълнение на договорите са връчени на 2 юни 2014 година на адреса на дружеството, който е и редакция на изданията, в сградата на ЦУМ в София. Според разписката изпълнителният директор Тошко Николов Тошев и представител на правния отдел са отказали да получат поканата, твърди "Протестна мрежа".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!