Дир.бг купува WNESSTV

OFFNews 21 юни 2021 в 12:46 2980 0

Снимка WNESSTV

Кадър от предаването "Йога с Криси" на WNESSTV.

Българският онлайн портал Дир.бг придоби 51% от Efficiency First Media - компанията, собственик на телевизионния канал WNESSTV и новия кулинарен канал Soul&PepperTV, който ще стартира на 1 юли.

Като съдружник с 49% в Efficiency First Media остава основателят и управляващ директор на телевизията Иван Тодоров, съобщава компанията купувач.

"Стратегическа цел за Дир.бг е да се позиционира като мултиплатформена медия чрез навлизането в нишови телевизионни проекти с добър потенциал за развитие със собствено ексклузивно съдържание. С тази сделка Дир.бг навлиза на телевизионния пазар, а ЕФМ ще разшири аудиторията си онлайн. Това дава възможност за синергия между ТВ и онлайн, доказана в последните години със своята ефективност. Зрителите и потребителите ще могат да получават ежедневно ново и ексклузивно съдържание, а рекламодателите точно таргетирана и нишова аудитория в най-търсените сегменти", коментират "Дир.бг" .

Дир.бг е първият български онлайн портал, създаден през април 1998 година.

Ефишънси Фърст Медия ООД създава WNESSTV през 2015 г. като уелнес телевизионен канал, a от 2018 година е с изцяло собствено съдържание. WNESSTV се разпространява чре кабелните и сателитни оператори в цяла България. Излъчва сe още в Украйна, Хърватска и Северна Македония.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови