Quantcast

bTV изрази възхищение към екипа си след нападението във Ветово

ОFFNews Последна промяна на 05 септември 2014 в 17:38 1410 3

Кадър: bTV

От bTV Media Group разпространиха официален коментар за случилото се с журналистическия им екип по време на репортаж за телефонни измами във Ветово.

Публикуваме пълния текст на коментара:

Това не е първият случай на нападение и агресия към журналист от bTV в последните месеци. Ролята на журналиста е да бъде критичен и да задава всички въпроси, за да защити обществения интерес. Само по този начин медиите могат да изпълнят функцията си на четвърта власт, на която българските граждани да могат да разчитат. 

Повод за агресията стана разследване на репортера Росен Цветков и оператора Любен Кацаров на зачестилите случаи на телефонни измами. Колегите са по следите на измамници, ограбили десетки възрастни хора, възползвайки се от доверчивостта им.

Разчитаме, че компетентните органи ще предприемат необходимите действия за този и за всеки случай, в който има посегателство върху човешко същество, независимо от професията му.

bTV изразява пълната си подкрепа и възхищение към Росен Цветков и Любен Кацаров за проявената от тях смелост и постоянство в търсене на истината.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.09 2014 в 16:21

Това не е първото и няма да бъде последното нападение над журналисти в България, особено от цигани. Докато няма адекватни мерки от полиция и съд, циганите ще стават все по-нагли и крадливи.
А на политиците, които разчитат на гласовете на тези паразити, им пожелавам същите тези да им влязат в къщите!

05.09 2014 в 19:20

Доживотна каторга в Сибир за мангалите и публичен линч за Българския Хелзински комитет.А за председателят му ,задължително заселване в Столипиново.И ежегоден тест-драив на останалата бронетанкова техника през копторите на "телефинистите"

05.09 2014 в 18:29

Поне веднъж ромите да направят нещо свястно.