БСП се похвали, че телевизията й вече има покритие в цялата страна

Предвижда се медията да стартира през януари 2019 г.

OFFNews 28 декември 2018 в 17:11 3851 0

Тестовият сигнал на Българска свободна телевизия (телевизията на БСП) вече се разпространява на четири големи платформи - NetIX, BIXBG, NETERRA и CORES, обявиха днес от партийния пресцентър.

От тези платформи сигнал вземат над 200 кабелни телевизии, които осигуряват почти 100 % покритие на страната. Телевизията ще може да се гледа от българите, живеещи в Европа и Америка. БСТВ е качена и на сателита на Виваком, откъдето разпространителите също могат да вземат сигнал, който не е кодиран.

Разпространението на БСТВ е безплатно за всички. Клиентите на Виваком ще могат да гледат телевизията във всички пакети, заявиха от "Позитано" 20.

Към този момент БСТВ има сключени договори за разпространение с 246 кабелни оператори. Преговорите за разпространение продължават с още над 120. 

Предвижда се телевизията да стартира през януари 2019 година. Изграден е нюзрум, в момента се оборудват телевизионните студиа, монтажните и ефирни помещения.

Днес ръководството на телевизията и председателят на БСП Корнелия Нинова са обсъдили "техническата готовност и програмната схема за стартирането на медията през януари".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови