Телевизията на БСП ще стартира преди конгреса на 26 януари

OFFNews 22 декември 2018 в 12:12 6995 0

Българска свободна телевизия, по-известна като партийната телевизия на БСП, ще стартира преди конгреса на социалистите, насрочен за 26 януари 2019 г. 

Това е обещала лидерката на БСП Корнелия Нинова на коледна среща със столичните социалисти, научи OFFNews от присъствали на празничния форум. В програмата на тв канала ще има и предаване за София. 

БСТВ - начело с журналиста Петко Тодоров, получи лиценз от СЕМ през октомври. Документите бяха внесени през септември. "Избрахме името "Българска свободна телевизия", защото вярваме, че в нея ще бъде изразявано свободно мнението на хората, без страх, а истината и фактите ще се представят такива, каквито са, без цензура", заяви тогава Нинова. 

За партийния канал през март БСП гласува отпускането на 2 млн. лв. от партийната субсидия като едногодишен бюджет. Парите за следващите периоди ще се решават година за година според интереса на зрителите и възможностите за разширяване на медийното и развлекателното съдържание.

В проекта, представен пред СЕМ, бе посочено, че БСТВ има амбицията да започне да излъчва програмата си на 31 декември тази година, а в рамките на една година да привлече 20% от националната аудитория. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови