Без "нивото на река Дунав" по БНР

OFFNews 07 юни 2016 в 12:08 13422 5

От днес в ефира на програма „Хоризонт“ спира да звучи хидрологическият бюлетин за нивото на река Дунав.

Той се излъчваше всеки ден на три езика след новините на „Хоризонт“ на БНР в 15,00 ч.

От "Хоризонт" съобщават, че от всички членки на Дунавската комисия, единствено България и Сърбия продължават да информират за нивото на река Дунав чрез радиоефира.

Решението за спирането на бюлетина за нивото на реката е взето от Управителният съвет на БНР по предложение на новия директор на "Хоризонт" Васил Велев. Били са проведени разговори и с Изпълнителната агенция "Проучване и поддържане на река Дунав“ - гр. Русе.

Вече в края на новините в 15,00 часа вече ще се съобщава, че информация за нивото на река Дунав може да бъде открита на страницата на Изпълнителната агенция.

От радиото все пак съобщават, че в критични ситуации в ефира на програма "Хоризонт" на БНР ще се излъчват съобщения за нивото на река Дунав, когато тази информация представлява сериозен интерес за обществото.

Вчера се разбра, че Лили Маринкова е освободена от поста директор на програма „Хоризонт“ и няма да води "Неделя 150". От днес програмата има нов директор - Васил Велев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11751

4

Big Smile

07.06 2016 в 16:47

Да се назначат 30 души за запълване на 10-минутната дупка в програмата. Не ми се мисли за BNT-2, BNT HD и другите програми .... Няма толкова журналисти в страната - да внесем от Сирия....

12347

2

ЗахариЯт

07.06 2016 в 14:16

Поредният преизпълнителен слагач. Сан шанжмон. ЗА нивото на река Дунав в сантиметри, НЕ на Васил Велев!!!