Акционерите на СМЕ одобриха сделката, с която чешкият милиардер Келнер придобива bTV

OFFNews 27 февруари 2020 в 21:11 4329 0

Снимка ppf.eu

Петр Келнер

На днешното си общо събрание акционерите на Central European Media Enterprises (СМЕ) одобриха сделката за придобиване на компанията от страна на PPF Group на чешкия милиардер Петр Келнер. Информацията съобщиха агенция Ройтерс и чешката агенция ČTK.

Сделката е на стойност приблизително 2.1 милиарда американски долара. Очаква се окончателното приключване на сделката да стане до средата на годината.

Central European Media Enterprises е мажоритарен собственик на bTV Media Group и управлява общо 30 телевизионни канала - в България (bTV, bTV Cinema, bTV Comedy, bTV Action, bTV Lady и Ring), в Чешката република (Nova, Nova 2, Nova Cinema, Nova Sport 1, Nova Sport 2, Nova International, Nova Action и Nova Gold), в Румъния (PRO TV, PRO 2, PRO X, PRO GOLD, PRO CINEMA, PRO TV International и PRO TV Chisinau), в Словакия (TV Markíza, Markíza International, Doma и Dajto) и в Словения (POP TV, Kanal A, Brio, Oto and Kino).

Условията за приключване на сделката между СМЕ и PPF Group са както днешното одобрение на акционерите на CME, така и одобрението на Европейската комисия и националните регулатори в някои от страните, в които CME оперира, отбелязва агенция ČTK.

Решението на акционерите на СМЕ идва в деня, в който американският републикански сенатор Марко Рубио поиска властите в САЩ да спрат сделката. Рубио обвинява PPF Group и Петр Келнер, че действат в интерес на Китай.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!