6 души ще се борят да бъдат директор на БНТ, а 5 на БНР, реши СЕМ

OFFNews 21 юни 2019 в 15:54 3266 1

Съветът за електронни медии (СЕМ) излезе с решение кои от хората, подали документи за постовете на директор на БНТ и БНР, ще бъдат допуснати до интервюта на живо, предаде БНР.

За БНР това са: Светослав Костов, Митко Димитров, Валери Тодоров, Даниела Манолова и сегашният генерален директор на общественото радио Александър Велев. Анета Милкова не беше допусната, тъй като не изпълнява всички изисквания по трудов стаж.

За БНТ: Сашо Йовков, Никола Тодоров, Явор Симов, Сашо Диков, Емил Кошлуков и Стоил Рошкев. Радослав Главчев няма да се яви на втория етап, защото концепцията му не съвпада с изискванията на медийния регулатор.

Предстои кандидатите да представят своите концепции за развитието на медиите пред СЕМ. Изслушването за радиото ще е на 26 и 27 юни, а за обществената телевизия - 3 и 4 юли. Имената на новите директори ще бъдат съобщени един ден след края на изслушванията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3910

1

Georgi Gracata

21.06 2019 в 17:04

Емил Кошлуков е новия директор на БНТ с което кръга се затваря и всичко отива в ръцете на Ахмед Доган,нали зардно са лежали в затвора.