101 кв. м видеостена в изборното студио на БНТ

OFFNews 02 април 2021 в 11:43 2404 0

Снимка БНТ

Как ще преминат редовните парламентарни избори в необичайното време на пандемия? Отговорът на този въпрос ще търси Българската национална телевизия с ексклузивните си предавания, посветени на вота на 4 април 2021 г. За тези продукции обществената медия изгради специално студио. В него са разположени 101 квадратни метра видеостени и 14 камери. Новосъздаден за БНТ софтуер визуализира изборните резултати.

„Избори 2021: Очакването“ започва още в 15:45 с водещи Добрина Чешмеджиева и Аделина Радева.

Зарази ли вирусът избирателната активност? Колко от българите гласуват машинно? Забавиха ли ни мерките срещу Covid-19? Очаквайте първите коментари на социолозите, които през целия ден изготвят анализи за зрителите на БНТ, съобщават от телевизията.

За изборите, които правим в живота, ще говорят актьорите Роберт Янакиев, Александър Сано и Филип Аврамов. За решенията на първа линия - д-р Калоян Чилингиров от „Пирогов“ и учителят Христо Господинов. Какво управление искаме - ще анализират Стефан. А Щерев, Георги Милков, Димитър Павлов, Бойко Василев, Димитър Стоянович и Драгомир Симеонов.

Най-напрегнатите часове от вечерта на 4 април започват в 18:40 с водещи Бойко Василев и Аделина Радева. „Избори 2021: Развръзката“ ще предложи най-интересното от деня на вота с точни резултати и авторитетни коментари. Кой печели и кой губи? Колко партии ще влязат в следващия парламент? Кой ще управлява България - всичко това ще видите в данните и анализа на „Алфа Рисърч“ и „Галъп интернешънъл болкан“. А политическият анализ ще е от политолози, социолози и журналисти, сред които Андрей Райчев, Антоний Гълъбов, Антоний Тодоров, Огнян Минчев, Харалан Александров и много други.

Във вечерта на развръзката репортерите на БНТ ще са на живо от цялата страна. Победители и победени ще говорят пред БНТ в първите минути след първите резултати.

В изборния ден (4.04.2021 г.) програмата на БНТ 1 започва от 6:55 часа със сутрешния блок „Денят започва“ с водещ Христина Христова. „Денят започва с Георги Любенов“ тази неделя е с начален час 9:00.

Новинарският екип на БНТ ще проследи изборите от 52 точки в страната и чужбина.

Всички новини, актуални резултати от гласуването, реакции можете да проследите и на сайта bntnews.bg. Вижте, чуйте и реагирайте и в новинарското приложение и в социалните мрежи на BNTNEWS.

Гледайте „Избори 2021: Очакването“ от 15:45 и „Избори 2021: Развръзката“ от 18:40 по БНТ 1.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!