Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Диви коне по Viasat Nature през ноември

OFFNews 30 октомври 2021 в 00:50 2729 0

В долината Немая - недокосната пустош на западното крайбрежие на Канада - препуска неуловимо и величествено стадо диви коне, които живеят тук от векове, но неотдавнашният ръст на популацията им ги изправя един срещу друг в ожесточена борба за оцеляване.

„Диви коне“ – нов вълнуващ документален сериал по Viasat Nature дебютира в събота, 6 ноември, в 18:10 часа и проследява екип от местни жители, някогашни американски заселници и опитни дресьори на коне, обединени от мисията да спасят величественото стадо диви коне.

Заедно с елитен екип каубои индианското племе Хани Гуитин приема предизвикателството да възстанови популацията до устойчиво ниво, изпълнявайки амбициозен план за улавяне и дресировка на някои от най-подходящите кандидати от Немая, които да бъдат изпратени в чужбина или да работят директно в долината.

Да бъдат проследени тези благородни създания, обаче, не е лесна задача. Те са сред най-интелигентните, най-силните и най-рядкосрещаните коне на света. Всеки ден е приключение. Диво пътуване, което изисква безгранична смелост, железни нерви и любов към бягането.

Поредицата в 10 части започва с опасно начало в първи епизод, когато внезапен студ сковава долината, като принуждава екипа да прави приспособления в последния момент. Младият каубой Ларес прави скъпоструваща грешка, а Хауърд успява да улови един от легендарните коне в Долината. Рой съставя уникален план, за да приложи жизненоважна пеницилинова инжекция на див кон, който тежи над 250 кг.

Каубоите от Хани Гуитин участват в смъртоносна надпревара в годишното състезание на Уилямс Лейк. А епизодът завършва със спиращо дъха преследване надолу по планинския склон, за да бъде излъчен най-добрият от най-добрите!

Запознайте се с част от екипа:

Вожд Джими Лулуа, млад и харизматичен, той е избран за вожд на Xeni Gwet’in First Nation – една от шестта групи, които съставляват националното правителство на Tsilhquot’in. Той е силен лидер, отдаден на опазването и възраждането на традиците на Хани Гуитин.

Хауърд Лулуа е по-големият брат на Джими. Тих и устойчив, той упорства дълго, след като другите вече са се отказали. Хауърд е и планински ездач – традиция на Хани Гуитин, издържала изпитанията на времето. Бил някога шампион, той е готов за завръщане.

Аманда Лулуа, тя се запознава с Хауърд на родео преди 12 години и оттогава са неразделни. Тя е устремен състезател и обича да язди рамо до рамо със съпруга й. 

Майкъл Ларес, новак, той знае, че има много да учи, но страстно иска прохождащото му ранчо да успее. Цялото му семейство – съпругата му Никол и двете им деца Лара и Дилън, са се научили да се адаптират към живота в одалечената пустош сред красивата природата.

Запознайте се още с ветерана Рой Мълвахил, легенда на долината Немая, Еймъри Филипс – бивш шампион по родео с бикове и диви коне, и „говорещият с коне“ Майк „Хоук“ Хокридж.

„Диви коне“ – дебютира по Viasat Nature в събота, 6 ноември, и ще се излъчва премиерно всяка събота в 18:10 часа, с повторение в неделя след 09:30 часа и четвъртък в 20:00 часа.


Viasat Nature оставя природата да разкаже собствената си вдъхновяваща приказка – красива и удивително жестока. С убедителни истории от хора, които са свидетели на събитията, отблизо, лично и с много емоция. За пълната програма следете www.viasatnature.bg. Следете ни и на www.Facebook.com/ViasatNatureBG

*Xeni Gwet’in First Nations Government е една от шестте общности, които формират Tŝilhqot'in Nation, разположена в традиционната територия Tŝilhqot'in на около 200 км на запад от Уилямс Лейк. Общността Xeni Gwet’in е съставено от около 400 потомци на прадеди, които са били тук от незапомнени времена. Хората от Xeni Gwet’in винаги са управлявали, адаптирали, ползвали и поддържали земята си и уникалната си система на управление.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews