Журналистка ще съди организаторите на концерта на Ванеса Мей

OFFNews 05 декември 2011 в 13:18 2611 0

Ванеса Мей
Ванеса Мей

Родна журналистка ще съди организаторите на концерта на Ванеса Мей, като целта на делото е да бъде върната стойността на билетите от концерта. По думите на Катя Стайкова, заела се с нелеката задача да осъди организаторите, шоуто на цигуларката е било "пародия" и поведението на Мей е "подигравка с българската публика".

„5000 човека не получиха услугата, за която са платили", коментира пловдивската журналистка, доскоро работила във вестник "Марица".

Пред OFFRoad-Bulgaria Стайкова заяви, че й предстои среща с организаторите, след което ще се прецени какви ще са следващите стъпки. Тя е категорична, че ще се стигне до съд, за да се изплатят парите от билетите на българската публика.

„Само днес 5 човека ми позвъниха да се присъединят към инициативата ми“, коментира Стайкова.

Концертът на Ванеса Мей бе на 3 декември. Тогава 5000 почитатели на цигуларката скандираха „УУУУУУ“, след като час и половина чакаха да започне концертът й в зала 1 на НДК.

Организатор на концерта е Most of Evil Music.

По график шоуто трябваше да започне в 20 часа, обаче в този час вратите на залата все още бяха затворени. След като повече от час и половина вратите не се отвориха, тълпата се разгневи, разказва Стайкова.

„Никой от организаторите не излезе и не каза какво се случва. Всички стояхме прави в очакване всеки момент да влезем. Започнаха да пускат точно в 21 часа. Трудно е да опиша възмущението, с което влязох в залата. То нарасна още повече, когато се оказа, че мястото ми на един от първите редове, за което бях платила 70 лв., е дублирано“, гневи се пловдивчанката.

Около 21:20 ч. на сцената излезли музиканти и хор, но Мей не се появила.

"Не можех да търпя повече такова унижение. Потърсих някой от организаторите, за да си поискам обратно парите. Всички вдигаха рамене. Качих се близо до сцената и колкото глас имах извиках към публиката: „Българи, докога ще търпим да ни унижават, да се подиграват с нас! Хайде всички заедно да си тръгнем и да поискаме парите си обратно! Апелът ми беше чут от първите 10 – 20 реда и хората започнаха да стават и да ме подкрепят", разказва журналистката.

Тогава организаторите реагирали и най-накрая Ванеса Мей излязла на сцената.

"По време на антракта си тръгнах, като ме последва тълпа с хора! В коридорите хората ме спираха и ми казваха: „Виждаме, че вие единствена сте по-активна, организирайте ни, за да направим нещо! Искаме да си върнем парите от билетите!”, обяснява мотивите си Стайкова. Катя Стайкова е журналистката, която преди 12 години осъди община Пловдив за непочистен сняг.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews