World music звездите Deva Premal

OFFNews 05 октомври 2022 в 08:53 1779 0

 DEVA PREMAL & Miten

Снимка DEVA PREMAL & Miten

DEVA PREMAL & Miten

Deva Premal & Miten включиха България в актуалното си световното турне TIMELESS, те ще изнесат концерт в София на 15 октомври 2022 година (събота).

Световно известният им музикален стил е вдъхновяваща комбинация от ведически мантри и западни музикални похвати, ще чуем всичко това в Зала 3 на НДК! Ню ейдж и world music звездите Дева и Митен идват в България като част от световното турне, първо след като Дева бе Grammy номинирана за едноименния си албум (Deva), а Митен получи световно признание за своя Devotee. Заедно с тях на сцената ще се качат и музикантите от Temple Band, предвождани от басиста, дългогодишен съмишленик и партньор на Deva Premal - Джоби Бейкър.

Deva Premal & Miten наричат концертите си „обединение на сродни души“, а с това световното турне отбелязват 30-сет години Любов, Живот и Музика! "Ще погледнем назад към всичко, което сме създали, ще свирим някои от ранните си творби. Да отбележим 30-сет години музика и връзка с нашата публика е невероятно изживяване. За нас концертите ни са много повече от ентъртейнмънт. Когато музиката ни се обедини с гласовете на публиката, тогава всяка зала става храм".

Митен допълва още „Елате и пейте! Важното в тези времена е да останем свързани!“.

На концерта на 15 октомври 2022 в зала 3 на НДК ще чуем новата музика на Deva и Miten, създадена в техният дом в джунглите на Коста Рика, заедно с Gayatri Mantra и много други вечни класики от техния 30-годишен репертоар.
Музиката на Deva Premal & Miten присъства в плей листите на широк спектър от личности – от лидери като Далай Лама, през супер звезди като Cher, духовни номади, пътешественици, рок и етно фенове – всички обичат да се отпуснат със звуците на Deva Premal & Miten и определят концертите им като „момента в който затаяваш дъх, поглеждаш навътре в себе си и поемаш музиката им – успокояващ балсам за душата“.

Звука им е духовно пътуване в което изтока среща запада, а те самите са категорични, че пеенето на мантри винаги повдига духа, без значение как се чувстваш в момента.

Дева и Митен се срещат за първи път през 1990 година в ашрама на Ошо (Bhagwan Shree Rajneesh) в Пауна, Индия.

Тя учи шиацу и рефлексология, а той е рок музикант, който се усъвършенства в медитацията. "Започнахме да пеем заедно в ашрама, просто така, изживявайки и споделяйки наученото там", разказва Митен. "Създаваме заедно един портал, през който преминаваме. Той не е дело само на музикантите и певците, а на всички в залата“.

Билети за концерта можете да намерите тук:

Gayatri Sangha App: https://devapremalmiten.com/app

Facebook: https://www.facebook.com/devapremalmiten

Instagram: https://www.instagram.com/devapremalmiten/

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови