Vintage фестивалът с детско ателие по танци

Лилия Христова 28 ноември 2013 в 18:41 2463 0

Vintage Festival
Vintage Festival

Организаторите на Vintage Festival – Сентиментал Суингърс, онлайн порталът www.Rockabilly.bg, съвместно с Kids.Програмата и Фондация „Прегърни ме“, се обединяват около благородната идея да донесат радост на деца от български социални институции.

На 30 ноември професионалните суинг-танцьори от Lindyhop.bg ще разкрият за тях очарованието на атмосферата на 40-те и 50-те години с много танци и музика в специално ателие, организирано в рамките на фестивала.

Домакините на срещата се надяват да подарят едно по-различно и запомнящо се преживяване на децата от Социален учебно-професионален център “Княз Борис I” и Дом за деца, лишени от родителска грижа, „Проф. Асен Златаров“, които ще бъдат гости на ателието.

Vintage Festival ще завладее винтидж феновете в София на 29 и 30 ноември, съответно в Sofia Live Club и Mixtape 5.

В първата вечер, озаглавена „Swing The Birthday: Back to the 40s“, Сентиментал Суингърс, заедно с кавалерите си от Михаил Йосифов секстет, ще представят и новия си сингъл „Циганско лято“ с шумен купон, подгрян от диджей сета на The Smugglers Collective. В партито ще вземат участие и професионалистите от Lindyhop.bg .

Вторият ден на феста 30.11.13 (събота) ще изкуши посетителите на клуб Mixtape 5 с истински винтидж емоции – от предколеден базар с изделия и предмети в духа на ретро естетиката и прожекция на филм, посветен на легендарния татуист Sailor Jerry, през демонстрация на бръснене с класически бръснач, до уъркшопи по pin-up грим и танци-рокабили джайв.

През деня дамите могат да направят тематичните си прически във виндидж будоара, а ако желаете рокабили татуировка, "ROCK n ROUTE" TATTOO STUDIO е на ваше разположение с отваряне на врати на клуба в 15ч.

Кулминацията на събитието са концертите на специалните гости от Англия и Гърция- рокабили групите Breathless (GR) и The Rocker Covers (UK).

Breathless са създадени през 2003 г. в Гърция. Групата има невероятно сценично присъствие, а стилът им е комбинация от класическо 50's рокендрол звучене и Doo Wop, примесено с Neo-Rockabilly и Teddy Boy саунд. Eddie Cochran, Gene Vincent, Dion, Elvis, както и много авторски песни ще са част от предстоящия им концерт.

The Rocker Covers - момчетата от Лондон нашумяха с "big-boppin’ rockabilly" версиите си на Green Day, James Blunt, Beastie Boys, Kings of Leon, Ah-a, и в момента са истинска сензация в Европа. Ще чуете някои от любимите си съвременни песни в коренно променен „рокабили” аранжимент.

 Ето какво още може да се види в наситената програма на ден 2 от Vintage Festival:

 ПРОГРАМА за ДЕН 2

„Back to the 50’s show by Rockabilly.bg

 15:00 ч. Прожекция на филма HORI SMOKU SAILOR JERRY, посветен на легендарния татуист

 

16.45 ч. Изкуството на хот-род пйинстрайпинга-демонстрация на студио „Гаргамел” – аерография и реставрация. "Pinstriping" е уникална техника за рисуване и деликатно подчертаване на детайли само с линии, и е едно от направленията на “custom”  културата в Щатите, което претърпява разцвет през 50-те.

17.30 ч. Уъркшоп по Pin-up грим. Професионалната гримьорка Бистра Кечеджиева ще покаже на дамите как да се гримират като pin-up момичетата от 50-те

18.15 ч. Демонстрация на класическо бръснене с бръснач.

19.00 ч. Уъркшоп на характерния танц за рокабили културата 50's Rockabilly Jive. За демонстрацията му от Гърция са поканени танцовите инструктори от JITTERBUGS SKG. Lindyhop.bg ще направят демонстрация на динамичното boogie woogie.

20.00 ч. DJ set by Rockabilly.bg & Haris Granis (The Bullets). Haris Granis ни е познат като китарист на легендарната гръцка рокабили група The Bullets (GR). Заедно с Rockabilly.bg ще подгреят подобаващо предстоящите концерти

21.30 ч. концерти на Breathless (GR) и The Rocker Covers (UK)

Breathless (GR) са създадени през 2003г.в Гърция. Повлияни са от рокендрол легенди като Eddie Cochran, Gene Vincent, Dion. Завладяващо сценично присъствие, а стилът им е комбинация от класическо 50's рокендрол звучене и Doo Wop, примесено с Neo-Rockabilly и Teddy Boy саунд.

 

The Rocker Covers (UK) - момчетата от Лондон нашумяха с "big-boppin’ rockabilly" версиите си на Green Day, James Blunt, Beastie Boys, Kings of Leon, Ah-a и в момента са абсолютна сензация в Европа. „Рокабили треската" им е завладяла песни като Amerca Idiot, Sex On Fire, Stand By Me, You Gotta Fight For Your Right...превръщайки ги във взривоопасна,веселяшка рокендрол смес, която ще избухне в клуб Mixtape 5 на 30-ти ноември.

http://rockabilly.bg/site/artists.php?aeid=74

През целия ден с отваряне на врати в 15ч очаквайте в club *MIXTAPE 5*

* Предколеден Винтидж Базар, който ще представи над 15 български творци и артисти предлагащи своите стоки;

* Pin-up бюти корнер в който дамите ще могат да правят своите прически напълно безплатно;

* Рокабили татуировки от "ROCK n ROUTE" TATTOO n PIERCING NAILS CARE STUDIO;

Билети може да закупите в мрежата на eventim.bg:

http://www.eventim.bg/bg/bileti/vintage-festival-sofia-48/events.html

 

Ден 1:

9 лв. предварителна продажба в мрежата на Eventim

12 лв. на място в Sofia Live Club

Ден 2:

15 лв. предварителна продажба в мрежата на Eventim

18 лв. на място в club Mixtape 5

Комбиниран билет Ден 1 и Ден 2:

20лв. предварителна продажба в мрежата на Eventim

25 лв. на място в Sofia Live Club

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови