Уволниха снахата на Блъсков от Министерството на културата

OFFNews 08 декември 2021 в 14:34 11283 2

Евгения Блъскова, снахата на издателя на вестник "Труд" Петьо Блъсков, е била уволнена от Министерството на културата. Преди това тя е била ръководител на сектор "Аудиовизия" към постоянното представителство на България в Брюксел.

Новината съобщи сайта "Площад Славейков". Пред OFFNews от Министерството на културата потвърдиха информацията, но казаха, че ще излязат със съобщение по случая в петък.

Пред "Площад Славейков" Евгения Блъскова е разказала, че заповед за уволнение не й е връчена. Тя научила за уволнението си "почти случайно", след като е подала в електронен вид молба за годишен отпуск. На молбата от Министерството на културата са отговорили, че това не може да стане, защото считано от 1 ноември 2021 година тя вече не е на работа във ведомството.

Командировката на Евгения Блъскова в Брюксел е била прекратена още пред август, но след обжалване в съда прилагането на заповедта на министъра е било замразено до излизане на съдебно решение. Тя е продължила да получава заплатата си, но са й спрени парите за наема в белгийската столица, разказва още специализираният за култура сайт "Площад Славейков".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови