Протест срещу избора на Слави Бинев за шеф на комисията по култура

ОFFNews 01 декември 2014 в 15:13 3490 4

Слави Бинев.

Снимка Стефан Марков/ Булфото

Слави Бинев.

Във Фейсбук се организира протест "срещу избирането на архонта Слави Бинев за шеф на парламентарната комисия по култура" и медии.

Събитието е насрочено за сряда, 3 декември, от 14:30 часа в градинката на "Кристал".

Засега близо 400 души са заявили своето присъствие, след като десетки културни дейци и журналисти се обявиха против назначаването на бившия евродепутат и съдържател на фолк клуб БИАД за председател на Комисията по култура и медии.

Една от причините за негативната реакция срещу Бинев е образът от миналото му, който кара доста хора да го свързват с подземния свят на страната.

Бинев беше известен с участието си в побоищата между борци и каратисти през 90-те години. Най-известно е може би случилото се през ноември 1993 г. в притежавания от него спортен комплекс "Дескрим" в столицата, когато около 50 души с 12 коли отвличат бизнесмена, пребиват го и го изхвърлят на Околовръстното.

Сред спряганите за престъплението са Димитър Джамов, Красимир Маринов (Големия Маргин), Димата Руснака и Пело Стоев.

2000 г. възниква конфликт между Слави Биневс и бившия борец и шеф на ВИС-2 Георги Илиев, след като подземният бос удря шамар на таекуондиста.

Оттогава архонтът не участва в подобни разпри, но негови изказвания и действия будят силно медийно и обществено възмущение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови