Случайно намериха изчезнала картина в правителствен офис в Австралия

ОFFNews 14 декември 2016 в 17:07 8063 1

Картината изобразява двама мъже, които пеят по време на церемония, и други двама, които ги слушат.

Аборигенска картина, обявена за изчезнала през 1981 година, бе намерена по случайност в офис на Департамента по туризъм и култура на Северна територия, Австралия.

Стойността на картината е определена на 150 000 долара и е обект на непрестанно търсене след изчезването си преди 35 години.

През 70-те години на миналия век картината е дадена под наем на офиса на министър-председателя на Северна територия, където е видяна за последно, преди да бъде открита тази година. 

Директорът на Департамента по туризъм и култура - Алистър Шейлдс, вижда картината в складово помещение и решава, че би могла да украси стените на сградата на институцията. "Офисът се нуждаеше от малко повече цвят, но не подозирах, че картината е толкова ценна", споделя той.  

Произведението на изкуството е било забелязано от експерта по картини Ангела Хил по време на рутинна среща с г-н Шейлдс.

Министърът на културата на региона, Лаурън Мос, описва необичайното откритие като "невероятен късмет, който слага край на едно 35-годишно търсене".

Картината ще бъде изпратена в галерията на Северна територия и ще бъде изложена през юли 2017 година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови