Седмица на документалните пиеси в НДК

ОFFNews 18 февруари 2019 в 16:23 1782 0

Две документални пиеси ще бъдат поставени в НДК през седмицата 18 - 24 февруари. 

„За кравите” на Вадим Леванов изследва ролята на телевизията в обществото. 

„Апарт“ е спектакъл по текстове и интервюта на едни от най-значимите български режисьори и актьори.


Вижте и пълната програма на останалите събития:

18 ФЕВРУАРИ /ПОНЕДЕЛНИК/
„За кравите” – документална пиеса на Вадим Леванов, която изследва ролята на телевизията в обществото ще можете да гледате на 18 февруари (понеделник) от 19:00 часа в Театър Азарян. Сюжетът проследява емисия новини в голям телевизионен канал със скандален сюжет за дълъг съдебен спор за гладуващи елитни крави между селска ферма и доставчик на фураж. Чиновници от различни нива се опитват да сплашат продуцентите на телевизията и да спрат сюжета, но въпреки всичко той излиза в ефир. Отвратителната история завършва щастливо за останалите живи крави, но има печален постскриптум за хората, работещи на фермата.

Книгата на Димитър Шумналиев „Любов и червено вино“ ще бъде представена на 18 февруари (понеделник) от 18:00 часа в Литературен клуб „Перото“.

19 ФЕВРУАРИ /ВТОРНИК/
Италиански културен институт и Национален център за книгата, организират литературно четене с тема: Елена Феранте – „Новото фамилно име“. Очакваме ви във вторник (19 февруари) от 18:00 часа в Литературен клуб „Перото“.

„Прочети ми лична поезия“, е събитието, което събира на една място пишещи хора, които искат да представят творчеството си. Мястото е Литературен клуб „Перото“ на 19 февруари (вторник) от 20:00 часа.

Пърформансът НЕОН ще можете да гледате на 19 февруари от 19:30 часа на сцената на ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс. Спектакълът се интересува от тялото, което предизвиква, провокира, флиртува и празнува себе си като форма на протест. Той е резултат от колективното авторство и ще бъде представен от Александар Георгиев – Аце (Македония/Швеция/България), Жана Пенчева (България) и Дарио Баррето Дамас (Испания), водени от интереса към кабаретния жанр бурлескa и неговия потенциал за въздействие.

20 ФЕВРУАРИ /СРЯДА/
„Островът на съкровищата” – вълнуващо приключение за пирати, скрити съкровища и тайнствени острови, ефектни декори и много младежка енергия и настроение. Това ще видите на 20 февруари от 18:30 часа в Театър Азарян.

На 20 и 21 февруари от 19:30 часа в ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс ще можете да гледате премиерата на Moonlight. Спектакълът е село на STEAM ROOM и представя поредица от авторски хореографски дела, които работят в полето на поетичността и наблюдават поетичното тяло и неговите социални измерения през перспективата на хореографията. Те предлагат своята работа в контекста на Поетични тела.

21 ФЕВРУАРИ /ЧЕТВЪРТЪК/
Най-новият спектакъл от програмата на Театър Азарян – „Апарт“ ще можете да гледате на 21 февруари от 19:00 часа на сцена backstage в театъра. „Апарт“ е документален спектакъл по текстове и интервюта на едни от най-значимите български режисьори и актьори: Крикор Азарян, Леон Даниел, Наум Шопов, Ицхак Финци, Стефан Илиев – Чечо, Гинка Станчева, Емилия Радева, Мария Стефанова, Жоржета Чакърова, Гергана Кофарджиева, Никола Петков, Красимира Казанджиева, Стефан Германов, Христо Домусчиев и др.

Национална конференция „Образование 4.0“, организирана от „24 часа“ ви очаква на 21 февруари (четвъртък) от 09:00 часа в зала 6.

Книгата „Поводи за връщане“ ще бъде представена в четвъртък (21 февруари) от 18:30 часа в Литературен клуб „Перото“.

22 ФЕВРУАРИ /ПЕТЪК/
По инициатива на фондация Академия–Кардиология и Арбилис ООД, съвместно с Фондация Логартис, от 22 до 24 февруари в зала 6 на НДК за втора поредна година се организира научна конференция, на която ще се обсъждат профилактичните, диагностичните и лечебните подходи при хората над 75-годишна възраст.

Детска лидерска академия ще се проведе на 22 февруари (петък) от 19:00 часа в Клуб 1.

В петък (22 февруари) в Литературен клуб „Перото“ от 19:00 часа ще се проведе затворено събитие.

23 ФЕВРУАРИ /СЪБОТА/
Мирослав Илич ще отбележи 45 години на сцената с концерт в зала 1 от 19:00 часа. Заедно с него ще бъде и оркестърът на Миша Миятович. Приходите от билетите за концерта ще отидат в помощ на клиниката по детска кардиология.

Представители на повече от 60 образователни институции пристигат в София за среща с ученици, студенти и кандидат-студенти в рамките на изложение „Световно образование“. Форумът ще се състои на 23 и 24 февруари (събота и неделя) в зала 3 на Националния дворец на културата от 10:00 до 17:00 часа.

Семинар посветен на IT професиите на бъдещето ви очаква на 23 февруари от 10:00 до 13:00 часа в Литературен клуб „Перото“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови