Руският балет на лед "Санкт Петербург" отново пристига в България

На 9 декември предстои да видим спектакъла „Лешникотрошачката“ в зала 1 на НДК

Последна промяна на 20 септември 2017 в 14:49 5350 0

С изключителна посещаемост преминават честванията по случай 50-годишнината от основаването на Държавния балет на лед „Санкт Петербург“, който предстои да видим отново у нас на 9 декември в НДК с класиката на Чайковски „Лешникотрошачката“. 

Създадена през 1967 година от авторитетния руски хореограф Константин Боярски, тази година трупата изнася рекордна серия от юбилейни представления в Китай, Франция, Чехия, Италия, Хърватска, Сърбия, България, Близкия Изток и Южна Америка.

С безупречен професионализъм и виртуозна лекота трупата на руските фигуристи-шампиони ще представи пред света шедьоврите „Лебедово езеро“, „Спящата красавица“, „Ромео и Жулиета“ и „Лешникотрошачката“.

Всички тях българската публика вече имаше честта да види през последните няколко години и към всички тях интересът бе огромен.

И тази година не прави изключение – почти половината от местата за „Лешникотрошачката“ на 8 декември вече са заети. Организаторите препоръчват ценителите да закупят своите места в зала 1 на НДК онлайн, като по този начин най-бързо и лесно могат да си подсигурят най-добра видимост към сцената.

На 9 декември изяществото на фигурното пързаляне ще се разгърне в цялата си прелест върху специално заледената за целта сцена на зала 1 на НДК. Магията ще оживее в изпълнение на „Руските господари на спорта“ – най-добрите фигуристи на Русия, постигнали върхови постижения в най-престижните световни състезания по фигурно пързаляне.

Билетите за „Лешникотрошачката“ са на цени между 40 и 60 лв и ВИП места за 80 лв. Билети могат да бъдат закупени и от Билетен център НДК и всички оторизирани каси на Eventim.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !