Quantcast

"Онези отдолу": Кошмарът на (не) всеки родител

Ирен Данаилова Последна промяна на 17 март 2016 в 19:28 4580 0

Кадър от филма.

Ако търсите вълнуващ и заплетен сюжет, „Онези отдолу” не е вашият филм. Защото, да си го кажем направо, дебютната лента на Дейвид Фар е повече от предсказуема. И колкото и парадоксално да ви се стори твърдението ми - наистина е интересна за гледане.

Историята на „Онези отдолу” е разказана в едва загатнат Хичкок стил, което предполага красиви кадри и напрежение до последната минута. Кейт (Клеманс Поези, позната ни като красавицата Фльор Делакор от „Хари Потър”) и Джъстин (Стивън Кембъл Мур) са средностатистическо английско семейство, което живее в модерно лондонско предградие и очаква първото си дете. Когато Джон (Дейвид Мориси) и Тереза (Лаура Бърн), заможна двойка, също чакаща отдавна желаното си бебе, се нанасят в апартамента отдолу, бъдещите майки бързо се сближават. Четиримата решават да вечерят заедно, но нещата приемат (не)очакван обрат и нощта завършва с фатален и нелеп инцидент.

Трагедията на едно семейство е на път да се превърне в кошмара на друго, когато Тереза изрича думите: „Не заслужаваш това нещо в себе си!”. Кейт е на ръба на полудяването, а съпругът ѝ през цялото време не вижда онова, което е очевидно за публиката.

Майсторството на оператора Ед Ръдърфорд е сред ключовите елементи, които грабват зрителя и успяват да му предадат по най-добрия начин паниката и параноята на един изтощен родител, а визуалните ефекти подчертават контраста между двете двойки. Сиво-сините тонове са „запазени” за семейството на Кейт, докато при „онези отдолу” цветовете са ярки като сигналната окраска на отровен хищник.

„Онези отдолу” е една съвременна мрачна приказка за два апартамента, две семейства, две бебета и две трагедии. Обратите във филма не са трудни за предвиждане, защото стриктно следват правилата на психодрамата, което по един странен начин не отнема удоволствието от гледането му.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !