Банкя във властта на уличните артисти

OFFNews 18 май 2019 в 14:32 2469 0

Днес десетки улични артисти диктуваха атмосферата в Банкя. Те пристигнаха с ретро локомотива „Баба Меца”, посрещнати лично от кмета на Банкя Рангел Марков и заместника му Пламен Симеонов.

Артистите заеха ключови позиции в центъра на града и привличаха вниманието на стотици малчугани и техните родители. Децата стояха обаяни от сръчностите на жонгльори, клоуни, театър на куклите. Мимове със сърцераздирателни жестове разказваха истории. Фермерският пазар бе огласен от звуците на тъпан и гайда.

Под фенерите на моста романтична китара разпръскваше трели, а царствена статуя край часовниковата кула се покланяше галантно на хората, оценили присъствието й. Организаторите и спонсорите се бяха подготвили и всеки, пуснал своята лепта в кутията на актьорите, получаваше безплатно талонче за освежителна напитка.

Актьорът и депутат Евгени Будинов, един от двигателите на събитието, обяви, че с набраните средства ще се закупят маси за шах-кът в парк „Кестените”. 

Днес Банкя се превърна в място на чудесата, така изглеждаше света през любопитните детски очи, които ще запомнят този слънчев, приказен ден. Празникът продължава и на 19 май.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови