Балет Арабеск танцува техните Снежната кралица и Лешникотрошачката през декември

OFFNews 29 ноември 2023 в 15:55 928 0

Снежната кралица на Арабеск

Снимка Снежната кралица на Арабеск

Снежната кралица на Арабеск

„Снежната кралица“ и „Лешникотрошачката“ са част от предколедния „детски маратон“ на балет „Арабеск“ през месец декември, съобщават от трупата.

Съвременната танцова приказка „Снежната кралица“ на датския разказвач Ханс Кристиан Андерсен ще се играе на 1 и на 3 декември. Тя е разказ за красивата и неспособна на искрена любов ледена кралица (Петя Kолева-Вучов) с нейните двама верни стражи (Светлозар Тинев и Стефан Вучов), за детската чистота и обич на Кай (Дженаро Дезидерио) и Герда (Таня Кацарова).

Хореограф е Ангелина Гаврилова, драматург е Марий Росен, сценограф е Иван Токаджиев, а художник на костюмите – Адрияна Найденова.

„Лешникотрошачката” ще бъде представена на 8, 9 и 14 декември. Спектакълът е създаден по прочутата приказка на Ернст Теодор Амадеус Хофман и музиката на Пьотър Илич Чайковски. Хореограф на спектакъла е Боряна Сечанова, дългогодишен ръководител на балет „Арабеск”, която работи заедно със сценографа Борис Стойнов, художника Цветанка Петкова-Стойнова и танцьорите на балета.

В ролята на Мари е Виктория Петрова, на принца – Валери Миленков, на братчето на Мари Фриц – Лоренцо Алба. Асен Наков е магьосникът Дроселмайер, а Константина Ханджиева е принцеса Мишонка.

„Посланието на спектакъла е, че всеки човек трябва да е свободен да фантазира, да е свободен в избора си да превръща мечтите си в реалност и да променя около себе си света така, както той мечтае да го направи“, разказват от „Арабеск“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика