Писмо до сестра ми, или когато президентът чака за автограф от Мама Нинджа

Владимир Йончев 09 ноември 2017 в 17:27 17120 3

Президентът Росен Плевнелиев взема автограф от Мама Нинджа

Не се случва всеки ден президент да поиска автограф от български автор върху новата му книга. Е, случи се тази седмица, когато в литературен клуб "Перото" Мария Пеева представи своята книга "Писмо до сестра ми". А Росен Плевнелиев, президент на Република България (2012-2017 г.) изгледа цялото представяне, изслуша десетките въпроси на препълнената зала и пръв се нареди за автограф.

Не се случва всеки ден пред български автор да се извие опашка, на която читателите чакат 2 часа, за да вземат автограф.

И не се случва всеки ден от една книга само за седмица, още преди официалното й представяне, да бъдат продадени повече бройки, отколкото е целият тираж на повечето български книги.

Но всичко това си има обяснение. Мария Пеева е Мама Нинджа. Знаете я от великолепния сайт, който е в групата на "Офф медия" и който за краткото си съществуване събра толкова много приятели.

Мама Нинджа е една от съавторката на книгата. Другата е Люси Рикспуун, която също е уникална жена. Люси винаги си е мечтала да учи психология. В Софийския университет обаче я приели журналистика. Изучила я, работила като журналист, но когато й се отдала възможност да учи психология в САЩ, Люси заминала за там и сега е една от известните психолози в Америка.

А още по-уникална е историята на книгата. Мария и Люси се запознаха на живо само ден преди представянето на книгата. По време на цялото й написване са се познавали само виртуално. Срещнали се във Фейсбук, а писмата им ставали все по-дълги. В един момент преминали в литературна фикция. Разменяли си всеки ден по едно писмо от името на своите героини, а те все повече излизали от контрола им.

Авторките - Мария Пеева и Люси Рикспуун

Когато Мария Пеева направи сайтът Мама Нинджа и той стана хит в интернет от издателство Софтпрес се свързали с нея, за да й предложат да издаде статиите си в книга. Но Мария ги изненадала, когато им казала, че вече има готова книга - писмата с Люси.

А книгата е страхотна. Залата беше пълна не само с приятели на Мария и Люси, а и с читатели, които вече я бяха прочели, влюбили в нея и искаха да се запознаят с авторките.

Най-интересният въпрос беше дали от книгата ще стане филм. Според Мария ще стане и вече си е избрала кой да изиграе нейната героиня Радост - актрисата Елена Петрова. И точно това - тази година книга, догодина филм й пожела президентът Плевнелиев, след като взе автографа си.

Линк към книгата тук

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

5

Hissarion

10.11 2017 в 11:01

Винаги съм се чудил кой ги чете тия графомански излияния. А то Плевенлиев ги четял. Или е това или се е надявал да има причина да напишат за него по медиите. Не знам кое от двете е по-тъжно.

7551

3

reKontra

09.11 2017 в 22:08

ВИКТОР

09.11 2017 в 21:27
Зиро, ти си невъзпитан по дефолт!Самооценката ти е гротеска на същността ти. А това, на практика, е диагноза!

++++++++++++++