Опашка за ''Времеубежище'' на Панаира на книгата

Мая Младенова 30 май 2023 в 22:21 2833 0

Опашка за романа Времеубежище

Снимка OFFNews

Опашката пред щанда на издателство ''Жанет 45"

Опашка за романа "Времеубежище" на Георги Господинов се изви днес след обед на панаира на книгата пред НДК, когато на щанда на издателството му "Жанет 45" бяха заредени извънредно бройки от наградената с "Букър" творба.

Още след като взе престижната награда, романът се изчерпа във всички книжарници, вкл. онлайн. Тогава от издателството обявиха, че планират нов тираж в самото начало на юни.

Много от посетителите на изложението днес любопитстваха за какво е опашката пред щанда. А когато научаваха, възкликваха, че чакащите за книга читатели са приятна гледка. Други се шегуваха, че от времето на социализма, когато много книги се намираха трудно, не са виждали опашка за книга.

За пръв път романът излиза през 2020 г. и е носител на много литературни награди.

"За човек, който обича света от вчера, този роман не беше лесен. Той се разделя с една мечта по миналото или с това, в което то се превръща. Писах (и трих) за смесването на времена, когато паметта, лична и обща, си събира багажа и си тръгва. За новата обсесия на Гаустин и дискретното чудовище на миналото, което идва срещу нас. За времеубежищата, които строим, когато сегашното не ни е вече дом", казва авторът за творбата си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика