Drawly - художничката с милиони фенове - издава първата си книга (галерия)

OFFNews 10 март 2017 в 09:55 6941 0

Българската художничка Йоанна Викторова - Drawly, която доби световна популярност с картината си „Разкаяние” (“Regret”), създава първата си книга с лични илюстрации.

Тя ще носи заглавието „Upside/Downside”, а картините в нея ще пресъздават гамата от емоции, които художничката е изпитвала и сега изобразява в своето изкуство.

Йоана Викторова спечели милиони почитатели по целия свят, след като галерия с нейни творби бе публикувана в популярния фотографски сайт BoredPanda.


"Разкаяние"


Книгата ще бъде разделена на две половини, разположени една срещу друга, което авторката обяснява така: „Ако нещо съм научила досега, то е, че ние сме изтъкани от своята двойнственост. Няма как да познаем щастието без тъгата. Затова, точно както нашите собствени емоции, двете половини на "Upside/Downside" ще бъдат разположени една срещу друга. Книгата трябва да се обърне изцяло, за да се види другата й страна.”

"Тревожност"

Книгата на Drawly има интересна съдба. Tя е създадена с помощта на сайта за публично финансиране на артистични проекти Patreon. 

“След успеха на картината ми в началото на годината изключително много хора ме попитаха дали има къде да дарят пари, за да ми помогнат да работя върху собствените си идеи. Тогава си казах, че това е може би единствената възможност в живота ми да създавам това, което мечтая и реших да не я изпускам”, споделя художничката.

"Въображение"

"Освен вече съществуващите “Разкаяние”, “Тревожност”, “Съчувствие”, “Общество” и “Въображение”, в книгата ще има десетки други чувства, мисли и емоции, пресъздадени в отличителния й стил. Уверена е също така, че всеки ще открие собствените си усещания и преживявания под една или друга форма. За различните суми, с които я подкрепят хората, всеки ще получава по нещо - достъп до ексклузивно съдържание или нещо напълно индивидуално", допълва тя.

Йоана Викторова в на 25 години. Рисува от малка. Завършила е Националната гимназия по приложни изкуства „Св. Лука“. Голямата й мечта е да издаде своя книга с картини.

„Откакто се помня, винаги съм държала молив в ръка. За мен рисуването е най-чистият и прост начин за предаване на мисли, желания и емоции. Затова и тази книга ще бъде моята сбъдната мечта!”, споделя художничката.

Част от творбите й могат да се разгледат както в официалния й сайт, така и на нейната Facebook страница.

"Емпатия"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови