Здравето и образованието – в основата на програмата на кандидат-кмета на Бургас

OFFNews 02 октомври 2015 в 15:34 1826 0

Димитър Николов (вляво) и водачът на листата за общински съветници на ГЕРБ Димитър Людиев (вдясно)

Всички бургазлии са съавтори на програмата за управление на общината. Така кандидатът за кмет на Бургас, издигнат от ГЕРБ, Димитър Николов, представи визията си за следващите 4 г.

„Тя е конкретна, с осигурено финансиране. За да може всеки един бургазлия да види с очите си акцентите от следващите 4 години, проектите са публикувани в специален сайт (www.dnikolov.eu). С визуализациите в него ще се пренесем в още по-добрите дни на Бургас. Както и преди четири години, проектите, които представям, са само част от това, което ще се реализира в общината. Няма да пропусна нито една възможност за Бургас. Всичко, случило се в града ни досега, се е случило с активна гражданска подкрепа. Затова и сега очаквам Вашата активна, а не пасивна подкрепа. През изминалите години решавахме неотложни, а твърде често и спешни проблеми. Сега отправям още по-задълбочен поглед към перспективите на Бургас“, заяви Николов.

В основата на програмата му са залегнали здравеопазването и образованието. Димитър Николов подчерта, че инвестирането в двата сектора, макар да не са пряк общински ангажимент, не е спирало.

Предстои мащабно обновление на стари отделения и разкриване на нови структури в Комплексният онкологичен център и в МБАЛ – Бургас. В тях ще заработи нова, високотехнологична апаратура. Медицинският факултет, който от години се чака, вече трябва да стане факт. Ще се разкрият няколко нови социални центъра, които да предоставят дневна грижа за всякакву пациенти. Ще се увеличи и броят на обслужваните от домашния социален патронаж.

Димитър Николов пое ангажимента да се продължи със строителството на нови детски градини. В учебните заведения ще се изграждат физкултурни салони, спортни площадки на открито, а в професионалните училища ще се модернизират кабинетите.

„В детските градини ще се изучава английски език, ще въведем нова система за хранене с по-често използване на риба, обновени кухни, готвене на пара и на скара за сметка на по-малко пържени храни“, предлага още Димитър Николов в своята програма.

По отношение на инфраструктурата, кандидатът за кмет посочи, че вече е започнало санирането на 150 стари блока, а с това стартират и ремонти на междублокови пространства във всички комплекси – с нови паркинги, детски площадки, зелени и спортни зони. В рибарското селище Ченгене скеле е предвидено ново рибарско пристанище, на пристанището – морски експозиционен център, а на бреговете на езерото Вая – три нови екозони.

В икономически план, Димитър Николов поясни, че скоро ще заработи индустриалният парк в Бургас, с първите нови предприятия, предстои да се изгради довеждащата инфраструктура към парка в гр. Българово.

Проектът „Интегриран градски транспорт“ скоро ще бъде финализиран и ще започне да се управлява електронно. По отношение на градския трафик, Николов поясни, че натовареното кръстовище „Трапезица“ ще стане кръгово, ще бъдат изградени четири нови надлеза за пешеходци, а новите велоалеи ще се свържат в цялостна система.

По отношение на спорта, Димитър Николов пое ангажимент за изграждане на многофункционален спортен комплекс в „Меден рудник“, както и нов спортен комплекс в парка на „Славейков“.

„Няма да се уморя да искам повече за Бургас“, подчерта кандидатът за кмет Димитър Николов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!