Тодор Попов срещу Тодор Попов на кметските избори в Пазарджик

OFFNews 02 октомври 2015 в 10:33 3677 1

Тодор Попов

Снимка БГНЕС/Елена Героска

Тодор Попов - настоящият кмет на Пазарджик

Тодор Попов ще се изправи срещу... Тодор Попов в битката за кмет на Пазарджик на местните избори на 25 октомври.

Единият - Тодор Димитров Попов - е сегашният кмет, за когото това е вторият поред мандат. Другият - Тодор Веселинов Попов - е кандидата на Движение за европейска интеграция. Той няма щаб и не води кампания, но това едва ли ще попречи на избирателите да посочат името му в бюлетината, мислейки че гласуват за настоящия кмет.

Той е баща на шест деца, живее в ромската махала в Септември. Семейството му казва, че дори не знае къде точно се намира, констатира репортер на bTV при опит да открие Попов и да разговаря с него. "Той си отива постоянно. Разбирателство с него нямам. Скоро се бихме пак, аз го изгоних... Нашето семейство не е семейство", казва майката на децата му пред камерата. В семейната къща няма течаща вода и тоалетна.

От Движение за европейска интеграция твърдят, че кандидатът им за кмет бил извън града, където щял да се върне до края на седмицата. Навехнал крака си и бил на рехабилитация, казват от Движението. Казват също, че той сам се обърнал към тях "с желание да поеме нещата в свои ръце". Съвпадението на имената не било търсен ефект.

Името на сегашния кмет Тодор Попов е свързано със скандали - както и заради впечатляващо луксозния имот (с басейн, фитнес и изкуствена река), в който живее, така и заради смъртта на началника на кабинета му. Таня Стоянова бе застреляна пред дома си през януари 2015 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!