Виртуален евротест разкрива коя партия е най-близка до позициите ни

OFFNews 28 април 2014 в 19:47 5081 4

Мащабната многоезична уеб платформа EUVOX 2014 от днес е достъпна и в България.

На www.euvox.eu/bg всеки може да сравни доколко позициите на отделните партии и коалиции отговарят на собствените му възгледи.

Приложението съдържа както общи въпроси, отнасящи се до ЕС, така и специфични въпроси за всяка конкретна страна.

Целта на проекта е чрез това онлайн приложение да се даде възможност на избирателите да направят информиран и рационален избор.

Платформата е достъпна за всички държави-членки на Европейския съюз на съответните официални езици. Сънародниците ни, живеещи в чужбина, също могат да попълнят теста, като изберат България от менюто със страните, участващи в проучването.

Проектът е разработен от академичен екип, в който участват водещи експерти и учени от университети и изследователски центрове от всички страни-членки.

Координатор на проекта за България е Европейският институт, а ръководител на изследователския екип е проф. Антоний Гълъбов.

Официалното представяне на проекта беше днес в Информационното бюро на ЕП в България.

„Когато се правят политически анализи, обикновено се търси отговор на въпроса: „До колко избирателите подкрепят политическите партии?“ EUVOX 2014 ни позволява да си отгворим на въпроса: „До колко партиите отговорят на собствените ни политическите възгледи и предпочитания?“, каза проф. Гълъбов при официалното представяне на поректа.

Евротест можете да направите на www.euvox.eu/bg

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки