Васил Терзиев: Играем за победа! След 4 години ще сме показали прозрачно и отговорно управление на София

OFFNews 01 октомври 2023 в 12:59 2174 2

Васил Терзиев

Снимка Кадър Нова тв

Васил Терзиев

Основният ни конкурент е апатията. Хората са загубили вяра в политическата класа, в това, че трябва да гласуват и да искат промяна. Хората не вярват, че общината работи за тях. Виждаме го при срещите си със софиянци в кампанията. 

Това заяви Васил Терзиев в предаването “Събуди се” по Нова телевизия. Той е подкрепен от местната коалиция “Продължаваме промяната - Демократична България (Спаси София)”. Терзиев подчерта, че през кампанията иска да види истински сблъсък на идеи и решения, а не просто ”отрицание на всяка цена”.

“На 29 октомври играем за победа с целия отбор”, обяви кандидатът за кмет и допълни, че в следващите 4 години “ще покажем един различен модел на управление на града - прозрачно и отговорно”.

“Ако имаш добри идеи, ако са обосновани публично, разумните хора ще подкрепят най-доброто за развитието на София. Ще търсим диалог за изпълнението на нашата програма за развитието на града. Това означава да си говориш с всички. Но открито, не с договорки в някоя опушена стая”, добави Терзиев.

“Политическата реалност е такава, че в момента правителството работи по-добре от всеки служебен кабинет. Но на ниво София ние се борим срещу ГЕРБ, срещу техния модел на управление - корупция, непрозрачност, лошо управление. На национално ниво се налага друго, за да спрем да ходим от избори на избори. Дали съм разочарован? Мога да бъда разочарован единствено от собствените ми действия, от неща, които контролирам”, обясни Терзиев. 

“Ако оценяваме моите качества, добре е да се види аз какво съм направил, всичките работни места, които съм създал, инвестициите, които съм привлякъл, младите хора с идеи, които съм подкрепил, каузите, зад които съм заставал и за какви ценности съм се борил. Това показва какъв човек съм.” 

Кандидатът за кмет обясни и големия брой въпроси, които задава в кампанията към софиянци в социалните мрежи. “За мен кампанията е двупосочен процес. Ти и екипът ти трябва да имате визия накъде да върви града. Но тя трябва да бъде подплатена и от мнението на гражданите и бизнеса, защото хората чувстват проблемите по друг начин. Затова е важно този диалог да бъде възстановен. Този диалог липсва на хората, виждаме го по времена всяка среща, и ние се ангажираме да променим това. Не само преди изборите, а и след тях. Всеки да се отчита регулярно - и кметът, и общинските съветници, и районните кметове. Така ще се възстанови доверието между софиянци и общината”, каза Терзиев. 

Попитан за обвиненията, че има бизнес отношения с кандидата за общински съветник Любомир Минчев той отговори: “За мен е абсурдно да давам обяснения за листата на ГЕРБ. Тя си е тяхна. Но това е типично за тях - да прехвърлят отговорността за техни решения върху някой друг. С г-н Минчев се познаваме от борда на “Ендевър” - неправителствена организация, която подкрепя предприемачите. Но имаме различен бизнес модел - моят е частен, без връзка с държавата, без обществени поръчки.” 

За финал Терзиев каза, че се надява новото управление да промени начина на придвижване на софиянци. “Нашата амбиция е по-малко автомобили, повече градски транспорт, повече велоалеи, повече пешеходци. Но за да успеем да намалим автомобилния трафик, трябва да подобрим всички останали методи на придвижване. Да дадем причини на софиянци да слязат от колите”, обясни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1395

2

AlexT

07.10 2023 в 11:48

Ако обичат от Демократична България и ПП, когато публикуват снимки с кандидатите си в страната , да ни информират :
Кои на снимката са представителите на ДС-БКП- първо-второ- трето поколение ?? : Без тях няма легитимност 

-1974

1

Владè

01.10 2023 в 23:01

Селянчето си е селянче от работническо селски произход. То не прави предизборна кампания кампания, не агитира, не се стеща с избиратели не се старае да убеждава, дс се представи... То...селянчето от работническо селски произход ....ИГРАЕ. ИГРАЕ както тейковците и уйкофците му ЗАНУЛЯВАЛИ ХОРА( на селянчето думи) ...Е@@@ ти и спаси себеси и ицито ицуфф и кирил харвадския рабфакаджия( двумесечен курс )и всички биойководогановомутрифаниви газови и радеви фалшивци...
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков